Πούτιν: 21,5 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19

Πούτιν: 21,5 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19

Τί δήλωσε από το Σότσι ο Ρώσος πρόεδρος

Περίπου 21,5 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Αυτό αποκάλυψε από το Σότσι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συμπλήρωσε πως η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Ρωσία, παραμένει σταθερή.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά ημέρα έχει σταθεροπoιηθεί στα 8.000. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα και στη δική του εμπειρία ύστερα από τον εμβολιασμό του. Όπως αποκάλυψε σε τεστ αντισωμάτων που έκανε μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ο δείκτης ήταν στις 15 μονάδες, ποσοστό ικανοποιητικό σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μέχρι και σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει αποκαλύψει με ποιο από τα τέσσερα ρωσικά εμβόλια εμβολιάστηκε.

Η λογική λέει, πως αποκλείεται να είναι το Sputnik Ligjt, καθώς είναι μονοδοσικό, αλλά ούτε και το CoviVac το οποίο χρονικά τέθηκε σε κυκλοφορία περίπου την ίδια ημέρα με την πρώτη δόση εμβολιασμού προς το Ρώσο πρόεδρο.

Επομένως η λογική δείχνει το Ρώσο πρόεδρο να εμβολιάστηκε ή με το Sputnik-V ή με το EpiVacCorona, το οποίο φαίνεται να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε πολίτες άνω των 60 χρόνων. Την περασμένη εβδομάδα, η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα είχε δηλώσει πως περίπου 9,4 εκατομμύρια Ρώσοι, ή το 6% του πληθυσμού, είχαν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 και ότι 13,4 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν λάβει την πρώτη τους δόση.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ