Πρόστιμο στον Μπολσονάρου για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Συγχρωτίστηκε με πλήθος κόσμου σε δημόσιο χώρο χωρίς να φορά μάσκα

Πρόστιμο ύψους περίπου 110 δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου επειδή συγχρωτίστηκε με πλήθος ανθρώπων σε δημόσιο χώρο, χωρίς να φοράει μάσκα, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19.

Σύμφωνα με τον αριστερό κυβερνήτη Φλαβιο Ντίνο της πολιτειας Μαρανιάο που επέβαλε το πρόστιμο«ο νόμος είναι ίδιος για όλους» .

Ο Μπολσονάρου ήταν επικεφαλής πορείας 12000 μοτοσικλετιστών υποστηρικτών του στους δρόμους του Σάο Πάολο .

Kατόπιν έβγαλε λόγο σε πάρκο επιμένοντας ότι οι μάσκες ήταν άχρηστες για όσους είχαν ήδη εμβολιαστεί - έναν ισχυρισμό που εχει αμφισβητηθεί από τους περισσότερους ειδικούς στη δημόσια υγεία.

Τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να προστατεύουν τους αποδέκτες από το να αρρωσταίνουν, όχι απαραίτητα από το να μολυνθούν. Ενώ μελέτες δείχνουν ότι πολλά εμβόλια μειώνουν το ιικό φορτίο και πιθανώς εξαπλώνονται, δεν έχουν μελετηθεί πλήρως όλες οι μεταλλάξεις.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ αναφέρουν: «Ο κίνδυνος μόλυνσης από SARS-CoV-2 σε πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους δεν μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως όσο υπάρχει συνεχής μετάδοση του ιού από την κοινότητα».

Λιγότερο από το 12% του πληθυσμού της Βραζιλίας μέχρι στιγμής έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, και πολλοί Βραζιλιάνοι ειδικοί λένε ότι οι μάσκες μπορούν να εγκαταλειφθούν μόνο μετά τον εμβολιασμό της πλειονότητας του πληθυσμού.

Η Βραζιλία οδεύει να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο νεκρούς μέσα στον μήνα, την ώρα που πολλοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χτυπήσει κι άλλο ακόμα φονικότερο, κύμα της πανδημίας.

 

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ