«Πυρετός» διαβουλεύσεων ΗΠΑ - Ρωσίας για την Ουκρανία

«Πυρετός» διαβουλεύσεων ΗΠΑ - Ρωσίας για την Ουκρανία

Η Μόσχα αναμένει τις γραπτές απαντήσεις της Ουάσιγκτον στα αιτήματα που έχει υποβάλει σχετικά με τη μη περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά

Να συνεχίσουν τον διπλωματικό διάλογο συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας μετά την χθεσινή τους συνάντηση στη Γενεύη ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ανησυχίες πως η Μόσχα ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η Μόσχα αναμένει τις γραπτές απαντήσεις της Ουάσιγκτον στα αιτήματα που έχει υποβάλει σχετικά με τη μη περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Μάλιστα δεν αποκλείεται νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως έχουν προτείνει ακόμα και νέα σύνοδο των προέδρων Μπάιντεν και Πούτιν προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Εν τω μεταξύ στην Ουκρανία έφτασε το πρώτο φορτίο βοήθειας, που ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος και περιλαμβάνει πυρομαχικά ενώ σύμφωνα με το CNN, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο ζήτησε από το State Department να εγκρίνει την αναχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού και των μελών των οικογενειών της διπλωματικής αντιπροσωπείας, με τους πρώτους να αναμένονται να αναχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα η Ρωσία απέστειλε αντιπυραυλικά συστήματα S-400 στη Λευκορωσία όπου αρχίζουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας. Σήμερα αναχώρησαν προς τη Λευκορωσία και μαχητικά αεροσκάφη Su-35S ενώ συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις που κάνει η Ρωσία κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ