Ρωσία: Πέρασαν 10 μέρες πάνω σε δέντρα για να γλιτώσουν από μία αρκούδα

Ρωσία: Πέρασαν 10 μέρες πάνω σε δέντρα για να γλιτώσουν από μία αρκούδα

Όλα ξεκίνησαν όταν το όχημά τους κόλλησε σε μία βαθιά λακκούβα

Περιπέτεια για ένα ζευγάρι από τη Ρωσία, το οποίο ισχυρίζεται ότι πέρασε 10 ημέρες πάνω σε δέντρα, χωρίς φαγητό, προκειμένου να γλιτώσει από μία αρκούδα.

Ο λόγος για τους Anton και Nina Bogdanov, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να περάσουν μία νύχτα στο Μπανιγιέ Σπρινγκς στην ανατολική Ρωσία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Nina το όχημά τους κόλλησε σε μία βαθιά λακκούβα, περίπου 17 χιλιόμετρα από τις θερμές πηγές στην περιοχή Kamchatka. Το ζευγάρι έμεινε όλο το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ δεν μπορούσαν να καλέσουν σε βοήθεια, καθώς τα κινητά τους δεν είχαν σήμα.

Το επόμενο πρωί αποφάσισαν να αφήσουν το όχημα στο σημείο και να περπατήσουν προς μία τουριστική περιοχή για να ζητήσουν βοήθεια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η The Sun, γνωρίζοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν αρκούδες, άφησαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ένα σημείωμα στο οποίο έγραφαν: «Δύο άνθρωποι πάνε αριστερά προς τη τουριστική βάση».

Κατά τη διάρκεια της πορείας του με τα πόδια, αντιλήφθηκαν πως κάποιο μεγάλο ζώο τους ακολουθούσε.

«Δεν την παρατηρήσαμε αμέσως, ήταν απόλυτα σιωπηλή» είπε η Nina, συμπληρώνοντας: «Ο σύζυγός μου ήταν ο πρώτος που είδε την αρκούδα . Αρχικά φοβίσαμε την αρκούδα και γύρισε πίσω. Αλλά μετά μας κυνηγούσε».

Το ζευγάρι έτρεξε για 200 μέτρα προς το ποτάμι και στη συνέχεια ανέβηκε σε ένα δέντρο. Σύμφωνα με τη Nina, η αρκούδα παραλίγο να σκοτώσει το σύζυγό της. Τότε, όπως αναφέρει η ίδια, έριξε ένα μπουκάλι με νερό για να την αποσπάσει την προσοχή, με αποτέλεσμα ο άνδρας της να καταφέρει κι εκείνος να ανέβει στο δέντρο.

Ωστόσο, έπειτα από δύο ώρες, η αρκούδα κατάφερε να φτάσει στα κλαδιά του δέντρου. Τότε, όπως υποστηρίζουν, πέταξαν το σακίδιο με το φαγητό τους για να αναγκάσουν την αρκούδα να κατέβει. Τελικά, η αρκούδα κατέβηκε, τρώγοντας, ωστόσο το φαγητό του ζευγαριού που ήταν μέσα στο σακίδιο.

Η Nina ισχυρίστηκε ότι η αρκούδα τους παρακολουθούσε για δύο ημέρες, με τους δυο τους να κοιμούνται εναλλάξ προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις της αρκούδας.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε δύναμη να μείνουμε στο δέντρο, χωρίς φαγητό ή νερό. Αλλά η αρκούδα δεν θα μας άφηνε...» περιέγραψε η Nina.

Τελικά, κάποια στιγμή η αρκούδα απομακρύνθηκε αρκετά για να κατέβουν και απευθείας όρμησαν στο ποτάμι: «Πήγα να πνιγώ εκεί αλλά με έβγαλε ο Anton » είπε η Nina που πρόσθεσε: «Η αρκούδα ήρθε πίσω μας, αλλά ευτυχώς παρασύρθηκε λίγο από το ρέμα».

Αφού κατάφεραν να περάσουν στην απέναντι πλευρά, η αρκούδα τους ακολούθησε, αναγκάζοντάς τους για ακόμη μία φορά να ανέβουν σε ένα δέντρο.

«Καθίσαμε εκεί δύο ακόμη μέρες», είπε η Nina. Όπως υποστηρίζει η γυναίκα κατάφεραν να φτάσουν στο όχημά τους περνώντας μέσα από τα κλαδιά των δέντρων.

«Μόλις φτάσαμε στο αυτοκίνητο, ακούσαμε να πλησιάζουν οχήματα. Άρχισα να κλαίω από την ευτυχία όταν είδα τα αυτοκίνητα», σημείωσε η Nina.

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ