Ρωσικά διαβατήρια θα δοθούν στη Ζαπορίζια

Newsroom
Newsroom

Όσοι θα τα λάβουν θα θεωρούνται Ρώσοι πολίτες, δήλωσε χθες ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ

Ρωσικά διαβατήρια θα αρχίσουν να διανέμονται από σήμερα σε τμήματα της Ζαπορίζιας που ελέγχονται από ρωσικά στρατεύματα.

Όσοι θα τα λάβουν θα θεωρούνται Ρώσοι πολίτες, δήλωσε χθες ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της αρχής κατοχής, στο ρωσικό δίκτυο Rossiya-24. Ο ίδιος δήλωσε ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι είχαν υποβάλει αίτηση στην περιοχή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απλοποίησε τη διαδικασία για τη χορήγηση ρωσικού διαβατηρίου τον Μάιο. Η Μόσχα έχει διανείμει τα σχετικά έγγραφα σε κάποιες άλλες κατεχόμενες περιοχές ενώ εισήγαγε ως νόμισμα το ρούβλι. Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τις δυνάμεις κατοχές ότι εξαναγκάζουν τους κατοίκους να λάβουν ρωσική υπηκοότητα και φοβούνται ότι επίκειται προσάρτηση των κατεχόμενων περιοχών.

Στο μεταξύ, το Κίεβο εκτιμά ότι περίπου 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Ολέξιι Αρεστόβιτς. Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τον αριθμό των στρατιωτών που έχει χάσει η κάθε χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από create.vista

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ