Σε αναζήτηση νέου αφεντικού για το Twitter ο Έλον Μασκ

Newsroom
Newsroom

Δημοσίευμα αναφέρει ότι η αναζήτηση νέου CEO είχε ξεκινήσει πριν την περιβόητη διαδικτυακή ψηφοφορία

Ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, φέρεται να βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης του αντικαταστάτη του από τη θέση του CEO της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC.

Ο Μασκ που απέκτησε την εταιρεία τον Οκτώβριο έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε δηλώσει σε προγενέστερο χρόνο ότι θα διατηρήσει τη θέση του CEO προσωρινά. Επιπλέον, ενώπιον δικαστηρίου ξεκαθάρισε ότι «αναμένω ότι θα μειώσω τον χρόνο ενασχόλησης με το Twitter και θα βρω κάποιον που θα αναλάβει τη διεύθυνση».

Η επίμαχη δημοσκόπηση

Παρόλα αυτά σε ανάρτησή του την Κυριακή ανέφερε ότι «δεν υπάρχει διάδοχος». Την ίδια μέρα ανέβηκε και μία διαδικτυακή ψηφοφορία με την οποία ζητούσε από τους χρήστες του Twitter να εκφράσουν την γνώμη τους αν θα πρέπει να αποχωρήσει από την θέση του επικεφαλής της εταιρείας.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκριθούν 17 εκατομμύρια χρήστες με την πλειοψηφία αυτών να προτείνει στον Μασκ να… κατευθυνθεί προς την έξοδο. Το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι ο ίδιος ο Μασκ δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με το οποιοδήποτε αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Προφανώς οι δημοσκοπήσεις στο Twitter δεν θα πρέπει να θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστες και δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με επαγγελματικές έρευνες καθώς bots και λογαριασμοί κάθε είδους μπορούν να δημιουργηθούν άμεσα για να επηρεάσουν το όποιο αποτέλεσμα.

Η αναζήτηση διαδόχου προηγήθηκε

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNBC η αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου είχε ξεκινήσει πριν την διαδικτυακή ψηφοφορία, υποδηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η απόφαση για αποχώρηση είχε ήδη ληφθεί.

Η εξαγορά του Twitter από τον  Μασκ ήταν… τρικυμιώδης, ενώ την ολοκλήρωσή της ακολούθησε μαζική έξοδος στελεχών, έξαρση της ρητορικής μίσους, διαρροή διαφημιζόμενων  όπως επίσης και επαναφορά λογαριασμών χρηστών που είχαν αποκλειστεί κατά το παρελθόν.

Ο Chief Twit… όπως αποκαλεί ο ίδιος ο Μασκ τον εαυτό του, υποστηρίζει αντίθετα ότι η χρήση του Twitter ανήλθε σε ιστορικά υψηλά μετά την εξαγορά από τον ίδιο και ότι η ρητορική μίσους στην πλατφόρμα έχει μειωθεί.

Γκρίνια στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Μασκ

Η αλήθεια είναι ότι η συνεχής ενασχόλησή του με το Twitter έχει προκαλέσει ανησυχίες εντός των υπολοίπων επιχειρήσεων τις οποίες διευθύνει. Σημειώνεται ότι ο Μασκ έχει πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter. Επιπλέον, έχει αφαιρέσει στελέχη τόσο από την Tesla όσο και από την SpaceX (διοικητικά στελέχη, μηχανικούς, νομικούς συμβούλους) για να δημιουργήσει μία ομάδα που τον πλαισιώνει πλέον στο Twitter.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του NBC News ότι ο επικεφαλής της NASA, Μπιλ Νέλσον, ρώτησε την πρόεδρο της SpaceX, Γκουίννε Σότγουελ, αν ο «περισπασμός» του Μασκ με το Twitter θα επηρεάσει τα προγράμματα που έχει αναλάβει η SpaceX για λογαριασμό της NASA.

Για την ιστορία να πούμε ότι η Σότγουελ τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα…

Πηγή: OT.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ