Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκαν 8 περιοχές της Αγγλίας!

Newsroom
Newsroom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αγγλία

Κατάσταση ξηρασίας σε 8 περιοχές της Αγγλίας κηρύχθηκε σήμερα μετά από συνάντηση εμπειρογνωμόνων, με τα νοικοκυριά να βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με νέους περιορισμούς στην ύδρευση.

Η Εθνική Ομάδα Ξηρασίας συγκλήθηκε σήμερα έπειτα από τον πιο ξηρό Ιούλιο στην Αγγλία από το 1935. Μόνο το 35% της μέσης βροχόπτωσης σημειώθηκε τον μήνα αυτόν, και μερικές περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας βρίσκονται σήμερα στο μέσον μιας τετραήμερης προειδοποίησης για «ακραία ζέστη».

Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος αποφάσισε τελικά να κηρύξει ξηρασία σε 8 από τις 14 περιοχές του: Κέντ και νότιο Λονδίνο, Χαρτς και βόρειο Λονδίνο, Ανατολική Αγγλία, Τάμεση, Λινκολνσάιρ και Νορθαμπτονσάιρ και ανατολικά Μίντλαντς.

Σύμφωνα με τον Guardian που είδε έγγραφα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, αναμένεται να κηρυχθούν άλλες δύο περιοχές σε κατάσταση ξηρασίας αργότερα μέσα στον μήνα. Πρόκειται για το Γιορκσάιρ και τα Δυτικά Μίντλαντς.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας Τζορτζ Γιούστις κάλεσε αυτή την εβδομάδα τις εταιρίες ύδρευσης να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία του εφοδιασμού νερού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ