Σίνθια Νίξον: Σε απεργία πείνας για τη Γάζα η «Μιράντα» του Sex & the City

Newsroom
Newsroom

Κραυγή αγανάκτησης από την γνωστή ηθοποιό προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν

Περισσότεροι από δώδεκα πολιτειακοί νομοθέτες κι ακτιβιστές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της «Μιράντα», ξεκίνησαν πενθήμερη απεργία πείνας έξω από τον Λευκό Οίκο, ζητώντας μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ανάμεσά τους δηλαδή βρίσκεται κι η Σίνθια Νίξον, η ηθοποιός που έγινε διάσημη από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά Sex & the City.

Σε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της απεργίας πείνας, οι ακτιβιστές κατήγγειλαν τον ρόλο του Τζο Μπάιντεν στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των μαχών. 

 
 

Η Νίξον υπογράμμισε την τεράστια σφαγή στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων δημοσιογράφων κι εργαζομένων του ΟΗΕ, καθώς και της καταστροφής ολόκληρων γειτονιών. «Τίποτα από αυτά δεν είναι φυσιολογικό», είπε. «Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ρουτίνα και τίποτα από αυτά δεν μπορεί να επιτραπεί να συνεχιστεί», πρόσθεσε.

«Η φαινομενική αδιαφορία του προέδρου μας για τον απίστευτο ανθρώπινο φόρο που η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ επιβάλλει σε αθώους πολίτες δεν αντανακλά ούτε στο ελάχιστο την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανών», δήλωσε.

«Και θα ήθελα να κάνω μια προσωπική έκκληση σε έναν πρόεδρο… να συνδεθεί με αυτή την ενσυναίσθηση για την οποία είναι τόσο γνωστός και να κοιτάξει τα παιδιά της Γάζας και να φανταστεί ότι είναι τα δικά του παιδιά», είπε η Σίνθια Νίξον ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της.

 

Πηγή: star.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ