Στην "αντεπίθεση" το Κρεμλίνο μετά την κριτική Μακρόν

Newsroom
Newsroom

Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα αναπτύσσει στην Αφρική «εποικοδομητικές σχέσεις»

Η δριμύτατη κριτική που άσκησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη Ρωσία και προσωπικά στο Βλαντιμίρ Πούτιν όχι μόνον για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και για τον ρόλο που διαδραματίζει στην Αφρική, δεν έμεινε αναπάντητη από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα αναπτύσσει στην Αφρική «εποικοδομητικές σχέσεις», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να απορρίψει τις επικρίσεις του Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία είναι «μια δύναμη αποσταθεροποίησης» στην περιοχή αυτή.

«Η Ρωσία αναπτύσσει (με τις αφρικανικές χώρες) φιλικές, εποικοδομητικές σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

«Οι σχέσεις αυτές δεν στρέφονται και δεν μπορούν να στρέφονται εναντίον τρίτων χωρών», είπε ακόμη ο Πεσκόφ.

Σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στα μέσα ενημέρωσης franceinfo, RFI και France 24, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η Ρωσία «είναι μία δύναμη αποσταθεροποίησης στην Αφρική, μέσω των ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών που λυμαίνονται, διαπράττοντας ωμότητες, τους άμαχους πληθυσμούς», λέγοντας πως «τα στοιχεία γι’ αυτό έχουν καταγραφεί από τα Ηνωμένα Έθνη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σχετικά με τη δράση της [ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας] Wagner».

 

Πηγή: newsit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ