Συνδικάτο εργαζομένων απέρριψε πρόταση της Rolls Royce για χορήγηση 2.000 λιρών

Συνδικάτο εργαζομένων απέρριψε πρόταση της Rolls Royce για χορήγηση 2.000 λιρών
Newsroom
Newsroom

Η εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών ανακοίνωσε ότι θα δώσει 2.000 λίρες σε περίπου το 70% του εργατικού δυναμικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να to βοηθήσει να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος διαβίωσης

Το συνδικάτο Unite απέρριψε την Τρίτη την τελευταία μισθολογική πρόταση της βρετανικής εταιρείας κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls Royce, η οποία περιελάμβανε τη χορήγηση 2.000 λιρών σε μεγάλο μέρος του βρετανικού εργατικού δυναμικού της.

«Η αναθεωρημένη πρόταση εξακολουθεί ακόμη να υπολείπεται πολύ του αιτήματος για την κρίση του κόστους διαβίωσης που υπέβαλαν τα μέλη μας και των προσδοκιών τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Unite μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του Unite συζητούν για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

Η Rolls Royce ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα δώσει 2.000 λίρες σε περίπου το 70% του εργατικού δυναμικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να βοηθήσει το προσωπικό της να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος διαβίωσης.

Ο βρετανικός όμιλος δήλωσε ότι θα δώσει τα χρήματα σε 11.000 εργάτες παραγωγής καθώς και σε 3.000 χαμηλόβαθμα στελέχη.

Σε μήνυμα που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της Rolls Royce δήλωσε πως η εταιρεία προσφέρει ακόμη αύξηση μισθού 4% από τον Μάρτιο σε 11.000 εργάτες παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ