Συριακό Παρατηρητήριο: Πάνω από 300 Σύρους μισθοφόρους στέλνει η Άγκυρα στο Αζερμπαϊτζάν

Συριακό Παρατηρητήριο: Πάνω από 300 Σύρους μισθοφόρους στέλνει η Άγκυρα στο Αζερμπαϊτζάν

Οι ίδιοι οι μαχητές είπαν ότι μεταφέρονται στο Αζερμπαϊτζάν για να φρουρούν τα σύνορα του κράτους με αντάλλαγμα μισθούς που κυμαίνονται από 1.500 έως 2.000 δολάρια

Αξιόπιστες πηγές που επικαλείται την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση μετέφερε τουλάχιστον 300 συμμάχους της Σύρους μαχητές από τα χωριά και τις πόλεις του επαρχίας Αφρίν στο βορειοδυτικό Χαλέπι.

Οι ίδιοι οι μαχητές είπαν ότι μεταφέρονται στο Αζερμπαϊτζάν για να φρουρούν τα σύνορα του κράτους με αντάλλαγμα μισθούς που κυμαίνονται από 1.500 έως 2.000 δολάρια. Ωστόσο, το SOHR δεν έχει επαληθεύσει εάν ο προορισμός των μισθοφόρων θα είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Λιβύη ή κάποιο άλλο μέρος.

Περικοπές 

Στις 8 Σεπτεμβρίου, πηγές που επικαλείται το SOHR επιβεβαίωσαν ότι η τουρκική κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς των μισθοφόρων που επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις μάχες στη Λιβύη. Σύμφωνα με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία ελήφθη στον απόηχο της συμφωνίας Σάρατζ - Σάλεχ, οι στρατολογημένοι μισθοφόροι θα λαμβάνουν 600 δολάρια το μήνα έκαστος, από 2.000 δολάρια αρχικά.

Από την άλλη πλευρά, οι πηγές του SOHR ανέφεραν ότι νέα ομάδα Σύρων μισθοφόρων επέστρεψε από τη Λιβύη στη Συρία, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επαναπατριζόμενων σε περισσότερους από 1.200 σε περίοδο 10 ημερών.

Και ανήλικοι

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο αριθμός των μαχητών που έφτασαν στη Λιβύη έφθασε και τους 18.000 Σύρους μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων 350 παιδιών κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων τα 7.100 επέστρεψαν στη Συρία αφού ολοκλήρωσαν τις συμβάσεις τους και έλαβαν τους μισθούς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών που μεταφέρθηκαν από τη Συρία στη Λιβύη έφτασε τους 10.000, εκ των οποίων 2.500 Τυνήσιοι.
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ