Τα πιο πρόωρα δίδυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο γεννήθηκαν στις 22 εβδομάδες

Η πορεία της υγείας τους κρίνεται άκρως ικανοποιητική και έτσι σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να επιστρέψουν στο σπίτι τους!

Δίδυμα αγόρια κατάφεραν να νικήσουν τις προβλέψεις και να κρατηθούν στη ζωή παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν στις 22 εβδομάδες και πέντε ημέρες.

Πρόκειται για τα πιο πρόωρα δίδυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μηδενική πιθανότητα επιβίωσης, αφού γεννήθηκαν περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το νόμιμο όριο των αμβλώσεων. Ο νόμος για τις αμβλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ορίζει ότι οι γυναίκες μπορούν να διακόψουν μια εγκυμοσύνη έως και τις 24 εβδομάδες.

Η Harley και ο Harry Crane συνελήφθησαν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και κανείς δεν περίμενε να φανούν τόσο βιαστικοί. Ωστόσο οι μικροί ήρωες, τώρα 13 εβδομάδων, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να καταπλήξουν τους γιατρούς αλλά και τους γονείς τους.

Η πορεία της υγείας τους κρίνεται άκρως ικανοποιητική και έτσι σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να επιστρέψουν στο σπίτι τους!

«Οι γιατροί έλεγαν ότι τα μωρά δεν θα επιζούσαν. Ήμουν ακόμη δύο εβδομάδες μακριά από αυτό που η επιστήμη θεωρεί βιώσιμο και τα μωρά είχαν 0% πιθανότητα επιβίωσης” τόνισε η μητέρα.

Οι γιατροί δεν υποχρεούνται να παρέμβουν ιατρικά σε μωρά που γεννήθηκαν πριν από την 24η εβδομάδα κύησης, καθώς δεν θεωρείται πιθανό να ζήσουν.

Τη στιγμή της γέννας, στις 26 Οκτωβρίου 2021, η γυναίκα απείχε ακόμη 30 ώρες από το όριο των 23 εβδομάδων – αλλά οι γιατροί επέλεξαν να παρέμβουν αφού τα μωρά της έδειξαν σημεία ζωής όταν γεννήθηκαν.

Έτσι, τα αγοράκια διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ όπου παρέμειναν σε αναπνευστήρες καθώς οι γιατροί εργάζονταν σκληρά για να σώσουν τα πρόωρα μωρά. Και από ότι φαίνεται τα κατάφεραν!

Πηγή: Ertnews

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ