Τα "σχόλια" για το Ολοκαύτωμα "έκαψαν" τον Καλλιτεχνικό διευθυντή των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα "σχόλια" για το Ολοκαύτωμα "έκαψαν" τον Καλλιτεχνικό διευθυντή των Ολυμπιακών Αγώνων

Απομακρύνθηκε από τη θέση του, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Κεντάρο Κομπαγιάσι, προκαλώντας αναταραχή στη διοργάνωση. Τον «έκαψαν» σχόλια για το ολοκαύτωμα.

Μια μέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, απομακρύνθηκε από τη θέση του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Κεντάρο Κομπαγιάσι, προκαλώντας αναταραχή στη διοργάνωση. Μια παράσταση του 1990 ανασύρθηκε από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπενθυμίζοντας ότι ο Κεντάρο Κομπαγιάσι συμμετείχε στο σκετς με θέμα τη δημιουργία χαρακτήρων για ένα παιχνίδι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Μια σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι και στελέχη που εργάζονται στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ενδέχεται να έχουν αποθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους απ’ το να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δήλωσε, μάλιστα, την Πέμπτη (22/07) η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των εφετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Χιρόσι Σασάκι, παραιτήθηκε μετά από υποτιμητικό σχόλιό του σε μία γυναίκα.

Έτσι, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Αγώνων οι διοργανωτές απέλυσαν και το νέο διευθυντή της Τελετής, λόγω σχολίων που είχε κάνει κατά το παρελθόν για το Ολοκαύτωμα. Από την πλευρά της πάντως, η Σέικο Χασιμότο διευκρίνισε προς τους δημοσιογράφους που δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση της.

Η Seiko Hashimoto, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε: «Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει πριν από την τελετή έναρξης, προσφέρουμε τη βαθύτατη συγγνώμη μας για τυχόν αδίκημα και την αγωνία που μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό το θέμα στους πολλούς ανθρώπους που εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και στο πολίτες της Ιαπωνίας και του κόσμου».

Είναι το τρίτο ανώτερο μέλος της δημιουργικής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων που απομακρύνεται. Όπως αναφέρθηκε, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο μουσικός σκηνοθέτης παραιτήθηκε μετά την επανεμφάνιση μιας συνέντευξης στην οποία παραδεχόταν ότι ως μαθητής κατηγορήθηκε για μπούλινγκ σε βάρος συμμαθητών του με ειδικές ανάγκες.

 

Ο επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής των τελετών έναρξης και λήξης παραιτήθηκε τον Μάρτιο λόγω της ιδέας του να εμφανίσει στην τελετή ‘έναρξης την διάσημη της ιαπωνικής καλλιτεχνικής βιομηχανίας Naomi Watanabe σε κοστούμι χοίρου. 

 

Πηγή: Dikaiologitika

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ