Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

«Όλοι γνωρίζουμε πως προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας»

Τη θέση ότι η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή την διάδοχό του Τουρκία, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με την Άγκυρα, όπως φαίνεται, να εξακολουθεί να διατηρεί τη ρητορική των προκλήσεων.

Παράλληλα, ο Τουρκοκύπριος, μιλώντας στο συμπόσιο στη Σμύρνη με θέμα «H Θάλασσα των Νήσων» (Αιγαίο) και τα προβλήματα των σχέσεων γειτονίας με την Ελλάδα, ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο.

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκυπρίους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια», φέρεται να υποστήριξε, όπως μεταδίδει στο Sigmalive, σημειώνοντας πως ο μόνος στόχος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι «Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα».

«Όλοι γνωρίζουμε πως προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

«Υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι η ΤΔΒΚ (ψευδοκράτος). Αυτό το κράτος οφείλει την κυριαρχία και την ύπαρξή του στο δίκαιο αγώνα του Τουρκοκυπριακού λαού» ανέφερε, σημειώνοντας πως «εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, αυτό οφείλεται στην παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί». Διαφορετικά, όπως είπε, «η αιματοχυσία θα συνεχιζόταν».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τώρα υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. «Κανείς δεν αιμορραγεί. Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί. Τον ενδιαφέρει πολύ τον Τουρκοκυπριακό λαό αυτό. Το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τους Τουρκοκυπρίους και τους Ελληνοκυπρίους». Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα ζήτημα που οδηγεί στη δημιουργία ισορροπιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. «Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης, η Τουρκία αποτελεί μία από τις πλευρές στην Κύπρο. Η παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί στην Κύπρο. Διαφορετικά, τα παιχνίδια που παίζονται στο Αιγαίο θα παιχτούν και στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προθέσεις τους είναι ήδη ξεκάθαρες», υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ.

 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ