Ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για τη Μαγιόρκα

Μόλις 30000 Γερμανοί επισκέφτηκαν φέτος τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Μετά την ταξιδιωτική προειδοποίηση της Γερμανίας για τη Μαγιόρκα, η ανησυχία για το μέλλον είναι ιδιαίτερα έντονη στους κατοίκους. Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια Γερμανοί επισκέπτονται τις Βαλεαρίδες Νήσους κάθε χρόνο. Φέτος, στο αποκορύφωμα της περιόδου των διακοπών, περίπου 30.000 Γερμανοί βρίσκονται στη Μαγιόρκα για διακοπές.

«Η ελπίδα πεθαινει πάντα τελευταία, δεν υπάρχει αμφιβολία, όπως δεν αμφιβάλει κανεις ότι αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ δυσκολη όπως και όλη αυτή η κατάσταση»,λέει η Ιζαμπέλ Βιντάλ,της Ενωσης παράκτιων επιχειρήσεων της Πάλμα.

Για την έμπορο Μαρία Περέλο:«Το κατάστημα είναι άδειο, όπως μπορείτε να δείτε, η καλοκαιρινή σεζόν ήταν χάλια, είχαμε μόνο ένα 20% κέρδος σε σχέση με άλλα έτη, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χανόμαστε, ισως θα πρέπει να κλείσουμε.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτικά τεστ και καραντίνα δύο εβδομάδων μετά την επιστρφοή τους.Το Ινστιτούτο Robert Koch λέει ότι τα Κανάρια Νησιά δεν θεωρούνται προς το παρόν επικίνδυνη περιοχή.Το ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI κάλεσε τους παραθεριστές να φύγουν από τη Μαγιόρκα μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ