Θα εμβολιαστεί με Astrazeneca για να καθησυχάσει τους πολίτες

Θα εμβολιαστεί με Astrazeneca για να καθησυχάσει τους πολίτες

Ο πρόεδρος της Κολομβίας θα κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca

Οπρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε προσφέρθηκε την Παρασκευή να κάνει το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για να πείσει τους συμπολίτες του ότι είναι ασφαλές, μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τις παρενέργειές του, ιδίως την εμφάνιση θρόμβων.

Οι ανησυχίες αυτές οδήγησαν 13 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναστείλουν τη χορήγησή του, επιβραδύνοντας την εκστρατεία ανοσοποίησης στην ΕΕ, αν και αρκετές την ξανάρχισαν την Παρασκευή. Μεσολάβησαν η προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις χώρες να συνεχίσουν να το αξιοποιούν και καθησυχαστικές ανακοινώσεις από τους ρυθμιστικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας.

Ο Ιβάν Ντούκε είπε στον υπουργό Υγείας Φερνάντο Ρουίς ότι αν και μέχρι τώρα περίμενε να έρθει η σειρά του, προσφέρεται να λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, για να καθησυχάσει τους συμπολίτες του για την ασφάλειά του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Λέω καθαρά πως εάν το ότι θα λάβω το εμβόλιο της AstraZeneca ως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ηρεμήσει τον κόσμο για το εμβόλιο (...) θα το κάνω μόλις μου πείτε», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του κράτους. Ως αυτό το στάδιο, η Κολομβία έχει καταγράψει σχεδόν 62.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,3 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία ανοσοποίησης, μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί λίγες περισσότερες από 1 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ