Θύελλα στις ΗΠΑ με Φάουτσι: Χρηματοδότησε σοκαριστικό πείραμα σε κουτάβια

Θύελλα στις ΗΠΑ με Φάουτσι: Χρηματοδότησε σοκαριστικό πείραμα σε κουτάβια

Σάλος για το πείραμα και τα χρήματα των φορολογουμένων που δαπανήθηκαν

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με αφορμή το πράσινο φως που άναψε ο Άντονι Φάουτσι, για την χρηματοδότηση ενός σκληρού πειράματος με σκυλάκια, όπου σκνίπες τα τρώνε ζωντανά, αφού πρώτα οι επιστήμονες τα ακινητοποιούν, εγκλωβίζοντας τα κεφάλια τους σε κλουβιά.

Η είδηση επίμαχη είδηση δημοσιεύτηκε σε διεθνή ΜΜΕ προκαλώντας σοκ.


Δεκάδες Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την οργή τους όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος, αλλά και για την χρησιμότητά του, καθώς δαπανήθηκε μία περιουσία.


Αρκετοί εξ αυτών, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, συνέταξαν μία επιστολή με επικεφαλής την βουλευτή Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το πείραμα.


Ο Φάουτσι, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Independent» και «Daily Mail», κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια σε πειράματα με κουτάβια, τα οποία παγιδεύονται σε κλουβιά έτσι ώστε οι σκνίπες να μπορούν να τα φάνε ζωντανά.
Στην επίμαχη επιστολή, την οποία συνυπογράφουν 24 βουλευτές, επισημαίνεται ότι είναι κατακριτέα η κατάχρηση κεφαλαίων.

Το πείραμα
Σύμφωνα με το σχέδιο «White Coat Waste Project», ο Αμερικανός επιδημιολόγος έστειλε 375.800 δολάρια σε ένα τυνησιακό ερευνητικό εργαστήριο, με τους επιστήμονες να χορηγούν στα κουτάβια ένα πειραματικό φάρμακο.
Το σχέδιο αυτό επισημαίνει ότι τα κεφάλια τους ήταν παγιδευμένα σε κλουβιά με τις σκνίπες να τα τρώνε ζωντανά.
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αποκάλυψε, επίσης άλλα τρία ανάλογα πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Φάουτσι.
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον επιστήμονα έως τις 19 Νοεμβρίου.

Βασανίστηκαν 44 κουτάβια
Μια άλλη διαδικασία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τους αρμόδιους φορείς με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε σε 44 κουτάβια με τους επιστήμονες να κόβουν τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν.
Οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο «White Coat Waste Project», υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά νόσησαν από την ασθένεια της «νόσου των λεγεωνάριων» προτού τα σκοτώσουν και τα τεμαχίσουν.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ