Τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ «χτυπά» τον Καναδά

Newsroom
Newsroom

Μεγάλα προβλήματα σε υπηρεσίες Ίντερνετ αλλά και κινητής τηλεφωνίας αντιμετωπίζουν εδώ και ώρες εκατομμύρια Καναδοί - Τι συνέβη

Εκτεταμένα προβλήματα σε υπηρεσίες Ίντερνετ αλλά και κινητής τηλεφωνίας αντιμετωπίζουν εδώ και ώρες εκατομμύρια χρήστες στον Καναδά,  μετά την εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της καναδικής εταιρίας Rogers Communications.

Η εταιρεία δηλώνει ότι εργάζεται με ταχείς ρυθμούς για την επίλυση του εθνικού προβλήματος.

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες μας να παραμένουν συνδεδεμένοι», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε το τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ, το οποίο είναι το δεύτερο μέσα σε 15 μήνες.

Ξεκίνησε περίπου στις 04:30 ώρα Ελλάδας (08:30 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με το CBC News, η κίνηση στο διαδίκτυο είχε πέσει περίπου στο 75% του κανονικού της επιπέδου μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Η Rogers είναι ο φορέας κινητής τηλεφωνίας σχεδόν 11 εκατομμυρίων Καναδών.

Το αστυνομικό τμήμα του Τορόντο έγραψε στο Twitter ότι ορισμένοι χρήστες κινητών τηλεφώνων αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παρά το γεγονός ότι παρέμενε “πλήρως λειτουργικό”.

Οι διακοπές έπληξαν επίσης τα γραφεία διαβατηρίων, τα δικαστήρια και τα συστήματα πληρωμών των μέσων μεταφοράς.

Οι εφημερεύοντες ιατρικοί υπάλληλοι του δικτύου Scarborough Health Network, το οποίο διαχειρίζεται νοσοκομεία στο Τορόντο, κλήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Στην επαρχία του Κεμπέκ, δικαστήριο του Μόντρεαλ καθυστέρησε την ακρόαση της δίκης του ατιμασμένου μεγιστάνα της μόδας Πίτερ Νιγκάρντ, αφού οι υπάλληλοι της φυλακής δεν μπόρεσαν να τον συνδέσουν σε σύστημα τηλεδιάσκεψης.

Στις αστικές περιοχές, ο κόσμος έχει συρρεύσει σε καφετέριες και χώρους που να λειτουργεί το Wi-Fi.

 

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ