Τοποθέτησαν βόμβα σε δημοτικό σχολείο στη Κύπρο

Τοποθέτησαν βόμβα σε δημοτικό σχολείο στη Κύπρο

Βρέθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, εξερράγη ο ένας

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου «Πολύκαρπου Βλάχου» στην Κύπρο με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στις αίθουσες του σχολείου.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από περαιτέρω εξετάσεις στο χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Από την έκρηξη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το offsite.com.cy, προκληθήκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της  Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

Το δημοτικό σχολείο Ζακακίου

Τι είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, Μιχάλης Σαββίδης, ανέφερε ότι οι έρευνες της αστυνομίας θα δείξουν εάν η επίθεση σχετίζεται με τις αντιδράσεις για τα μέτρα για τον κορωνοϊό ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση γονιός του σχολείου: «Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Λυπηρό να παίζει κουδούνι και κανένα μωρό να μην είναι εδώ. Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς έχει γίνει. Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, ο 2ος όχι. Θα μπορούσε να έρχονταν τα παιδιά εδώ το πρωί και να έχουμε άλλα θέματα. Δεν ξέρουμε τους λόγους. Δεν είχαμε κάποιο θέμα τις τελευταίες μέρες. Ήταν ήρεμο το κλίμα τις τελευταίες μέρες. Η Αστυνομία θα μας πει αν έχει σχέση με τις αντιδράσεις για τα μέτρα και τις διαμαρτυρίες. Είχαμε κάποιες συζητήσεις, όχι όμως έντονες. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι από γονιό δικό μας».

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται, ενώ το σχολείο δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Οι ζημιές απο την έκρηξη στο σχολείο

Οι ζημιές από την έκρηξη στο σχολείο

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ