Τουρκία: Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ ίδρυσε νέο κόμμα

Τουρκία: Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ ίδρυσε νέο κόμμα

Ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι έφυγε από το CHP, κατηγορώντας το κόμμα ότι εγκατέλειψε τις ιδρυτικές του εθνικιστικές αρχές.

Ο πρώην προεδρικός υποψήφιος από το κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) Muharrem İnce υπέβαλε τη Δευτέρα αίτηση για τη δημιουργία του νέου του κόμματος,  ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Gazete Duvar.

Ο αποστάτης από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, CHP, ο οποίος ξεκίνησε το "Πολιτικό Κίνημα για την Πατρίδα" πέρυσι, ίδρυσε επίσημα το Κόμμα Πατρίδας (Memleket Partisi) με αναφορά που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δρ. Γκαγέ Ουσλουέρ διορίστηκε αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κόμματος, ενώ τρεις άλλοι πρώην βουλευτές του CHP διορίστηκαν στην Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Μπορεί στις προηγούμενες εκλογές, ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, να είχε λάβει στις 24 Ιουνίου 2018, ποσοστό 31%, χάνοντας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέτυχε όμως μια πρωτιά για το CHP, το παλαιότερο κόμμα της Τουρκίας, ξεπερνώντας το 30%.

Αφού για πάνω από έναν χρόνο μετά τις εκλογές αγνοούνταν η τύχη του και τα κανάλια και οι ψηφοφόροι τον αναζητούσαν ανεπιτυχώς, ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι έφυγε από το CHP, επικαλούμενος τις διαφορές στην εξωτερική πολιτική και κατηγορώντας το κόμμα ότι εγκατέλειψε τις ιδρυτικές του εθνικιστικές αρχές.

Ο Ιντζέ φανατικός αντίπαλος του αρχηγού του κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει κάνει αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να τον αντικαταστήσει ως πρόεδρος του κόμματος.

Πηγή: capital.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ