Τουρκία: Σάλος με τον Κιλιντσάρογλου – Πάτησε με παπούτσια σε χαλάκι προσευχής

Newsroom
Newsroom

Το κλίμα είναι έτσι κι αλλιώς τεταμένο, ενδεικτικό και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα γραφεία του Καλού κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ.

Στην Τουρκία, μια μέρα μετά τους πυροβολισμούς στα γραφεία της Ακσενέρ, λάδι στη φωτιά του προεκλογικού κλίματος ρίχνει φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τον Κιλιτσντάρογλου να πατά με τα παπούτσια σε ένα χαλάκι προσευχής. Η κυβέρνηση δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την αστοχία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας του θρησκευτική ασέβεια. 

Με την προεκλογική εκστρατεία στο κόκκινο, μια φωτογραφία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που πατά φορώντας παπούτσια ένα μικρό χαλί προσευχής δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι πολλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σφοδρές οι επικρίσεις από την κυβέρνηση.

Το θέμα προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από τους συντηρητικούς μουσουλμάνους, λόγω του ότι ο Κιλιτσντάρογλου είναι Αλεβίτης. Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, τονίζοντας ότι δεν είχε δει το χαλί προσευχής και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να προσβάλει κανέναν. 

Το κλίμα είναι έτσι κι αλλιώς τεταμένο, ενδεικτικό και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα γραφεία του Καλού κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ. Οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που δουλεύει στην ασφάλεια διπλανού κτιρίου. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, φέρεται να δήλωσε ότι πυροβόλησε γιατί είδε κλέφτες να μπαίνουν στο κτίριο.


Πηγή: ΕΡΤ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ