Το τουρκικό ΥΠΕΞ εμμένει στην άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εμμένει στην άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων
Newsroom
Newsroom

Η νέα προκλητική δήλωση

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα η Άγκυρα, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να εκδίδει ανακοίνωση ανήμερα της επετείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων κάνοντας λόγο για «παραληρηματικές δηλώσεις» των ελληνικών αρχών και μιλώντας για τη «Σφαγή της Τριπολιτσάς». 

«Απορρίπτουμε τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών Αρχών με αφορμή την επέτειο των αβάσιμων ισχυρισμών για τους Ποντίους, που διαστρεβλώνουν την ιστορία» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, και συμπληρώνει:

«Είναι θλιβερό οι ελληνικές Αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό, θέτοντας αυτές τις μεροληπτικές αξιώσεις στις ατζέντες τρίτων χωρών».

Παράλληλα τονίζεται πως «είναι εμφανές ότι οι προσπάθειες αυτών που προσπαθούν να αντλήσουν έχθρα από την ιστορία για να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση… προτρέπει τους Έλληνες να «δουν κατάματα τα γεγονότα, όπως περιγράφονται στην Συνθήκη της Λωζάννης».

«Θα ήταν σκόπιμο για όσους προχωρούν σε τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργειό Εξωτερικών καλεί την Ελλάδα να εργαστεί με την Τουρκία «για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ