Τρακτέρ με drone από άλλον πλανήτη!

Τρακτέρ με drone από άλλον πλανήτη!

Ό,τι πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό για γεωργικό μηχάνημα

Το τρακτέρ της φωτογραφίας αποτελεί μία πολύ μοντέρνα ιδέα.

Το Steyr Konzept είναι ένα υβριδικό τρακτέρ με πέντε ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα… Drone, το οποίο μολονότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019, μόλις πρόσφατα έλαβε το βραβείο καλής σχεδίασης του 2020.

Τέσσερις από τους ηλεκτρικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνται από το Konzept βρίσκονται στις πλήμνες των τροχών και παίρνουν ενέργεια από μια κεντρικά τοποθετημένη μπαταρία. Η Steyr λέει ότι «αυτό το σύστημα έχει ως αποτέλεσμα μία εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία, με λιγότερα κινούμενα μέρη, αφού το μηχανικό κιβώτιο και τα υδραυλικά εξαρτήματα έχουν εξαλειφθεί – για να παρέχουν τη βέλτιστη ροή ενέργειας με μειωμένες απώλειες ισχύος».

Το σύνθετο υβριδικό σύστημα μπορεί επίσης να ανακτήσει και να αποθηκεύσει ενέργεια όταν κινείται στο δρόμο ενώ ο ελκυστήρας μπορεί εύκολα να φορτιστεί μέσω μιας τυπικής πρίζας. Η χρήση ηλεκτρικών κινητήρων σε καθέναν από τους τέσσερις τροχούς σημαίνει επίσης ότι το όχημα μπορεί να στέλνει ισχύ ακριβώς εκεί που χρειάζεται, κάτι που είναι ιδανικό για κίνηση σε ολισθηρό οδόστρωμα ή πυκνή λάσπη.

Η ιδέα του τρακτέρ της Steyr πήρε το βραβείο καλής σχεδίασης λόγω της δημιουργικής και πρακτικής σκέψης στη δημιουργία του. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει επίσης τις τεχνολογίες του Konzept, συμπεριλαμβανομένου του καινοτόμου υβριδικού κινητήρα που δεν είναι μόνο αποτελεσματικός αλλά και συμπαγής. Άλλες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες περιλαμβάνουν ένα drone εξοπλισμένο με αισθητήρες καλλιέργειας που πετά μπροστά από το όχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας στο χωράφι και μεταδίδει δεδομένα πίσω στην καμπίνα σε πραγματικό χρόνο, καθώς και μια Head-Up Display οθόνη ενσωματωμένη στο δεξί παράθυρο.

 

Πηγή: newsauto.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ