Τρίτη δόση εμβολίου στη Γερμανία, το φθινόπωρο

Τρίτη δόση εμβολίου στη Γερμανία, το φθινόπωρο

Τη δυνατότητα χορήγησης «αναμνηστικής» δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα προσφέρει η Γερμανία από τον Σεπτέμβριο

Τη δυνατότητα χορήγησης «αναμνηστικής» δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα προσφέρει η Γερμανία από τον Σεπτέμβριο, διευκολύνοντας παράλληλα τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών, εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν και τα ομόσπονδα κρατίδια έπειτα από συνομιλίες τη Δευτέρα συμφώνησαν ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες και όσοι βρίσκονται σε κίνδυνο, θα πρέπει να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση, λόγω ανησυχιών για μειωμένη ανοσολογική απόκριση.

Βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν και όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, κινητές ομάδες εμβολιασμού θα μεταβαίνουν σε μονάδες φροντίδας για να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna, ανεξάρτητα από το εμβόλιο που έλαβαν αρχικά οι πολίτες.

Γιατροί θα μπορούν επίσης να χορηγήσουν ενισχυτικές δόσεις σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Αναμνηστική» δόση θα προσφέρεται επίσης σε όσους έλαβαν τα εμβόλια AstraZeneca ή Johnson & Johnson.

Το υπουργείο Υγείας και τα ομόσπονδα κρατίδια συμφώνησαν επίσης να καταστεί ευρέως διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε άτομα άνω των 12 ετών, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων είναι εθελοντικός, ωστόσο θα μπορούσε «να συμβάλει σημαντικά στην ασφαλή επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές».

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ