Τζάστιν Τριντό: Θα μπει ένα τέλος στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στον Καναδά

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», δήλωσε την Παρασκευή 11/2 ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, προκειμένου να μπει ένα τέλος στα κονβόι των διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται κατά των υγειονομικών μέτρων και οι οποίοι έχουν αποκλείσει τα σύνορα και την πόλη της Οτάβας εδώ και δύο εβδομάδες.

«Όλα είναι στο τραπέζι, διότι αυτή η παράνομη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Τα σύνορα δεν μπορούν και δεν θα παραμείνουν αποκλεισμένα», συμπλήρωσε, αναφέροντας τη συνομιλία που είχε επί του θέματος αυτού με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Εδώ και δύο εβδομάδες, ένα κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον των υγειονομικών μέτρων παραλύει την καναδική πρωτεύουσα Οτάβα, όπως επίσης διάφορους μεγάλους οδικούς άξονες στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον κάλεσε την Πέμπτη 10/2 τον Καναδά να χρησιμοποιήσει τις «ομοσπονδιακές δυνάμεις».

«Δεν θέλουμε ποτέ να αναπτύξουμε τον στρατό εναντίον του πληθυσμού, είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τίμημα. Είναι μια λύση της ύστατης, ύστατης, ύστατης στιγμής», συνέχισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο ίδιος τόνισε ότι πάνω απ’ όλα θα προωθήσει μια «προοδευτική» προσέγγιση με μια ενισχυμένη αστυνομική παρέμβαση.

«Εάν συμμετέχετε στις διαδηλώσεις, επειδή έχετε κουραστεί από την Covid, πρέπει να κατανοήσετε τώρα ότι παραβιάζετε τους νόμους. Οι συνέπειες θα είναι όλο και σοβαρότερες», τόνισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ