Υπάλληλος μέθυσε σε βραδινή έξοδο και έχασε USB με τα δεδομένα μισού εκατ. πολιτών

Newsroom
Newsroom

Ο εργαζόμενος, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, έχασε ένα στικάκι USB που περιείχε τα προσωπικά στοιχεία των κατοίκων της πόλης Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα, αφού πήγε για ποτό αυτή την εβδομάδα

Μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά ένα ποτό είναι σωτήριο, όμως ένας εργαζόμενος στην Ιαπωνία θα αργήσει να συνέλθει από το… hangover.

Ο εργαζόμενος, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, έχασε ένα στικάκι USB που περιείχε τα προσωπικά στοιχεία των κατοίκων της πόλης Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα, αφού πήγε για ποτό αυτή την εβδομάδα.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μετέδωσε ότι ο εργαζόμενος, ένας άνδρας γύρω στα 40, αποκοιμήθηκε στο δρόμο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε ένα εστιατόριο. Όταν ξύπνησε, η τσάντα του που περιείχε το φλασάκι είχε κάνει φτερά.

Αξιωματούχοι της πόλης της δυτικής Ιαπωνίας ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι υπάλληλος εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται ο δήμος για τις καταβολές των επιδομάτων που δίνονται στους πολίτες λόγω της πανδημίας.

Το USB περιελάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης όλων των κατοίκων του Αμαγκασάκι, λεπτομέρειες για την καταβολή φόρων και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών εκείνων που λαμβάνουν άλλα επιδόματα.

Όλα τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα από κωδικό και δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι διέρρευσαν, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Οι αρχές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, με τον δήμαρχο της πόλης και άλλους αξιωματούχους να απολογούνται στους κατοίκους. Η υπόθεση ερευνάται.

Πηγή: Ertnews

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ