35 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε γειτονιές

35 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε γειτονιές
Newsroom
Newsroom

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει στο Ηράκλειο»

Νέες ασφαλτοστρώσεις στις γειτονιές τους θα αρχίσουν να βλέπουν οι 1η, 2η, 3η, 4η Κοινότητες καθώς και οι Δ.Ε. Τεμένους και Παλιανής του δήμου Ηρακλείου, καθώς σήμερα υπεγράφησαν επτά συμβάσεις για ασφαλτοστρώσεις, προϋπολογισμού 35.464.000 ευρώ, από το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού και εκπροσώπων των αναδόχων  εταιρειών. 

Οι ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους θα γίνονται σε όλο το μήκος και πλάτος, και δεν αφορούν σε "μπαλώματα", ενώ θα υλοποιούνται αφού ΔΕΥΑΗ και άλλοι φορείς (ΟΤΕ – ΔΕΔΔΗΕ – WIND) που εκτελούν εργασίες, διαβεβαιώνουν ότι έχουν ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις τους και δε θα σκάψουν ξανά.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις προβλέπεται το φρεζάρισμα και η ασφαλτόστρωση δρόμων και αυλών  σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται στο  Δήμο Ηρακλείου καθώς  και η ανακατασκευή οδών εντός των τειχών της πόλης με μικρό πλάτος και αρκετά εμπόδια.  

Σε δεύτερο χρόνο, ανάλογες συμβάσεις θα υπογραφούν για Ν.Αλικαρνασσό και Γοργολαΐνη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη. Οι συμβάσεις αυτές θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.688.000,00 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Απριλίου 2022 υπεγράφη ακόμα μία σύμβαση για ασφαλτοστρώσεις  προϋπολογισμού 5.999.060,91 ευρώ. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει  γίνει ποτέ στο Ηράκλειο. Γνωρίζουμε ότι η κακή  ποιότητα του οδοστρώματος αποτελεί διαχρονικό και μείζον πρόβλημα για την πόλη μας. Για αυτό και εκπονήσαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με το οποίο πιστεύουμε ότι σε βάθος τριετίας η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά και μαζί θα βελτιωθεί και η καθημερινότητα των δημοτών. Με την υπογραφή αυτών των εφτά συμβάσεων, καθώς και της μίας που έχει προηγηθεί αλλά και των δύο που έπονται, κάνουμε το καθοριστικό βήμα για να κερδίσουμε τη μάχη της λακκούβας».

ασφαλτόστρωση

Την ίδια ώρα εργολάβος είναι επί ποδός, προχωρώντας σε αποκατάσταση ζημιών στο οδόστρωμα σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου, τα οποία υποδεικνύονται και από τους πολίτες, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Ηρακλείου. "Καθυστερήσεις σημειώνονται μόνο όταν εμπλέκεται άλλος φορέας που εκτελεί εργασίες κι ως εκ τούτου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποκατάσταση" - εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

ασφαλτόστρωση

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ