Το 4ο ΓΕ.Λ Ηρακλείου στη Λιθουανία

Το 4ο ΓΕ.Λ Ηρακλείου στη Λιθουανία

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε. Ο έγκαιρος εμβολιασμός αλλά και νέοι κανόνες που ισχύουν φέτος το καλοκαίρι μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση αυτή δια ζώσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 2 έως 6 Αυγούστου 2021, η πέμπτη και τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Innovative Technological Tools”. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Kedainiai της Λιθουανίας με διοργανωτή το σχολείο Kedainiu Profesinio Rengimo Centras και συμμετείχαν σε αυτήν πέντε καθηγητές από κάθε χώρα. Οι χώρες που παραβρέθηκαν στη Λιθουανία ήταν η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Τουρκία, ενώ η Ιταλία παρακολούθησε τη συνάντηση διαδικτυακά.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε. Ο έγκαιρος εμβολιασμός αλλά και νέοι κανόνες που ισχύουν φέτος το καλοκαίρι μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση αυτή δια ζώσης.

Το αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανοικτή εκπαίδευση και οι καινοτόμες πρακτικές στην ψηφιακή εποχή. Ο στόχος είναι η προώθηση και ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων υψηλής ποιότητας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση στόχος ήταν η ανάπτυξη της ικανότητας των καθηγητών στη χρήση των τεχνολογικών εργαλείων στη διδασκαλία και τη μάθηση. Αν και η πανδημία δημιουργεί την εντύπωση ότι ο παραπάνω στόχος είναι παρωχημένος, στη συνάντηση έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα εργαλεία και τις πλατφόρμες που χρησιμοποίησε κάθε χώρα. Η ανταλλαγή εμπειριών με τους συναδέλφους από τις άλλες χώρες ανέδειξε τη διαφορετικότητα αλλά και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας. 

Φυσικά η παρουσία του 4ου Γενικού Λυκείου στη συνάντηση αυτή είχε επίσης στόχο τη γνωριμία με τη χώρα αλλά και την επαφή με άλλους λαούς. Οι συνάδελφοι από τη Λιθουανία μας περιέβαλαν  με αγάπη φροντίζοντας να ικανοποιούν την κάθε μας ανάγκη και επιθυμία. Μας έδειξαν τον τόπο τους και μας περιέγραψαν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Επίσης φρόντισαν όλες τις λεπτομέρειες ώστε να κυλήσει  χωρίς προβλήματα η διοργάνωση. Με τους συναδέλφους από τις άλλες χώρες μας δόθηκε η ευκαιρία για γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, ευκαιρία που επεκτάθηκε το τελευταίο βράδυ σε τραγούδι και χορό.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ