"5000 άνθρωποι στη λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο" στο ΠΑΓΝΗ!

Newsroom
Newsroom

Αντί να μειώνεται, αυξάνεται, ο χρόνος αναμονής για τα χειρουργεία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών - Τι λέει στο Cretalive ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δ. Βρύσαλης

Περίπου 5.000 πολίτες βρίσκονται στις λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ, τόσο από την Κρήτη όσο και από άλλες περιοχές της νότιας χώρας, περιμένοντας από ένα απλό χειρουργείο μέχρι ένα ογκολογικό ή καρδιολογικό περιστατικό...

Όπως δήλωσε στο #Hashtag του Cretalive και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Δημήτρης Βρύσαλης, το νούμερο αυτό δημιουργήθηκε κατά βάση την περίοδο της πανδημίας, αλλά και πριν από την υγειονομική κρίση, ήταν σταθερά στα 2.500 με 3.000 άτομα.

"Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το νούμερο αυτό μειώθηκε κιόλας κατά περίπου 500 άτομα, αλλά και πάλι παραμένει πάρα πολύ υψηλό", τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στο "καυτό" θέμα της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, ο ίδιος επισήμανε ότι η λογική του "Πάμε να βγάλουμε το μήνα και βλέπουμε... μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση με τη λειτουργία της να κινδυνεύει και να γίνεται αντικείμενο συζήτησης".

Ο κ. Βρύσαλης προανήγγειλε την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου πανελλαδική απεργία για τα διαχρονικά και άλυτα προβλήματα στον χώρο της δημόσιας υγείας ενώ σε λίγες ημέρες στο Ηράκλειο θα βρίσκεται ο νέος Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Aκούστε το podcast:

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ