Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το πρόγραμμα Erasmus

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το πρόγραμμα Erasmus
Newsroom
Newsroom

Και το "ευχαριστώ" εκπαιδευτικών και μαθητών

Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες κινητικότητες των προγραμμάτων Erasmus+ που υλοποιεί το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σχολείου:

"Από 09 έως 13 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία προγραμματισμένη μετακίνηση εκπαιδευτικών στη Βαρκελώνη της Καταλονίας. Δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν πενταήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Team building: Play and Fun, Building Educators’ Communities» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1 (μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης) που υλοποιείται με γενικό τίτλο «Ένα Σχολείο για Όλους». 

Την εβδομάδα 16 έως 20 Μαΐου 2022, επτά εκπαιδευτικοί και οκτώ μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του σχολείου, ταξίδεψαν στην πόλη Sieradz της Πολωνίας στο πλαίσιο  της τελευταίας διακρατικής συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 (συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων) με τίτλο “Europe takes a breath”. Το πρόγραμμα έχει περιβαλλοντική κατεύθυνση και διαπραγματεύεται κυρίως το θέμα του καθαρού αέρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το σχολείο υποδοχής (Szkola Podstawowa nr 4 im. Marii Konopnickiej w Sieradzu) και τα συνεργαζόμενα σχολεία από την Καταλονία και τα Σκόπια. Το συνεργαζόμενο σχολείο από την Ιταλία συμμετείχε εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας. 

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν παρουσίαση για την Πολωνία (ιστορία, πολιτισμός, ήθη και έθιμα), επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του σχολείου υποδοχής, και συμμετείχαν σε εργαστήρια δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικές επισκέψεις σχετικές με το αντικείμενο του προγράμματος. Ιδιαίτερες ήταν οι επισκέψεις στο Εθνικό Ταμείο για την Προστασία του Περιβάλλοντος και τη Διαχείριση Υδάτων στην πόλη Λοτζ, σε εταιρεία που κατασκευάζει σπίτια εξοικονόμησης ενέργειας και στο Εθνικό Πάρκο Ojcowski στην Κρακοβία. 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου ευχαριστούν το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα που τους έδωσε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, να επιμορφωθούν, να γνωρίσουν και συνεργαστούν με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες άλλων χωρών, να γνωρίσουν άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους ικανότητες και τις δεξιότητες επικοινωνίας σε ένα πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον".


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ