Αγανάκτηση και θυμός στους συμβασιούχους καθαριότητας- Ζητούν επιτακτικά προσλήψεις

Newsroom
Newsroom

Απευθύνονται στην κυβέρνηση, στον δήμαρχο αλλά και στους υποψήφιους δημάρχους

"Εκρηκτικό" φέρεται να είναι το "μείγμα" που επικρατεί στους συμβασιούχους εργαζομένους αλλά και στους οδηγούς Δ.Ε. καθαριότητας στο δήμο Ηρακλείου με την κατάσταση να έχει φθάσει στο μη περαιτέρω και τους εργαζόμενους να ζητούν πλέον επιτακτικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι άλλα προγράμματα διάρκειας λίγων μηνών.

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου επιτίθεται με σφοδρότητητα επίτιθεται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Δήμο Ηρακλείου αφού οι αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις, αλλα και οι μη προσλήψεις -έδω και αρκετά χρόνια στους Ο.Τ.Α.- έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας στο δήμο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι "εργάζεται το 50% των οδηγών καθαριότητας και μάλιστα με διάφορα τερτίπια ώστε να βγουν οι βάρδιες αποκομιδής".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Συλλογος με έγγραφα του είχε αναδείξει το θέμα από το 2019 καθώς και το 2022 αλλά δεν εισακούστηκαν. Παράλληλα αναφέρουν ότι «δεν είδαμε ποτέ ένα έγγραφο του δήμου Ηρακλειου προς το Υπουργείο Εσωτερικών που να ζητάει συγκεκριμένες μόνιμες προσλήψεις λόγω επιτακτικής ανάγκης».

«Απαιτούμε από  την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση και επιτακτική πρόσληψη μόνιμων οδηγών στους Ο.Τ.Α. αλλά και στα ασθενοφόρα και να αφήσει ήσυχους τους αποδυναμωμένους Δήμους, τον στρατό και τους πυροσβέστες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον επισημαίνεται με σκωπτικό τρόπο ότι εάν «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν το έχουμε καταλαβει ακόμα να ζητήσουμε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ενίσχυση ξένων οδηγών (εθελοντικά)αφού εμείς δεν κάνουμε προσλήψεις σαν χώρα, παρόλο που διαφημίζουμε ότι ένας φεύγει ένας προσλαμβάνεται σε θέσης δημοσίου».

Ταυτόχρονα ο Σύλλογος καλεί τους βουλευτές, τον δήμαρχο αλλά και τους υποψήφιους δημάρχους Ηρακλείου να ενημερωθούν για την κατάσταση και να πάρουν θέση ως προς το ζήτημα που κρατά ομήρους συμβασιούχους από το 2015 στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας «ελάτε να μάθετε τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι καθημερινά επι 24ωρου βάσεως και τι υπερπροσπάθειες καταβάλουν για να διατηρήσουν την πόλη καθαρή».

 

Δείτε επίσης:

Νέα μεγάλη νίκη: Ανάσα ανακούφισης για 135 συμβασιούχους!

Αποδεκατισμός στην Υπηρεσία Καθαριότητας- Στο δρόμο 180 συμβασιούχοι εργαζόμενοι

Κύμα απορριπτικών αποφάσεων για τους συμβασιούχους εργαζόμενους
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ