Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας

Newsroom
Newsroom

Ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης, παραβρέθηκε στον αγιασμό του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, που στεγάζεται προσωρινά σε άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις, λόγω των εργασιών στατικής ενίσχυσης

Με πολλά χαμόγελα και ευχές, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας. Ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης, παραβρέθηκε στον αγιασμό του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, που στεγάζεται προσωρινά σε άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις, λόγω των εργασιών στατικής ενίσχυσης και αποκατάστασης του Γυμνασίου – Λυκείου, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος τόνισε:

«Ξεκινάει ακόμα μια απαιτητική χρονιά για εσάς, τους μαθητές του Λυκείου, σε μια συγκυρία ιδιαίτερη για το σχολείο σας, εξαιτίας των εργασιών που υλοποιούνται αυτή την περίοδο. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι εργασίες προχωρούν με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό. Παρουσιάστηκαν κάποιες επιπλέον δυσκολίες, γιατί το μέγεθος του προβλήματος ήταν μεγαλύτερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ωστόσο τα εμπόδια αυτά έχουν ξεπεραστεί. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκληρώνονται οι εργασίες της στατικής ενίσχυσης και θα συνεχίσουμε με την ενεργειακή αναβάθμιση και αποκατάσταση του κτιρίου.

Είναι ένα έργο δύσκολο, σύνθετο και απαιτητικό, το οποίο όμως θα μας δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θα προσφέρει στην περιοχή μας ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό, ένα σχολείο το οποίο αξίζει σε εσάς, τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόηση, ευχαριστούμε και την διεύθυνση του Λυκείου και όλους τους καθηγητές για την συνεργασία που έχουμε και να είστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους! Θα είμαστε δίπλα σας, σε ό,τι χρειαστείτε».

Στον αγιασμό του Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Δεσδενάκης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας, Στέλιος Μαυρίδης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας, Μανώλης Δρετάκης. 

Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, στα Νηπιαγωγεία και στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, παραβρέθηκαν  ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας, Στέλιος Μαυρίδης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας, Μανώλης Δρετάκης. Στα σχολεία των Αγίων Δέκα και της Βαγιωνιάς (παρουσία και του προέδρου της Τ.Κ. Βαγιωνιάς, Αντώνη Αθουσάκη), τον Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γόρτυνας, Κωνσταντίνος Τσικνάκης. Στα σχολεία του Ασημίου, στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κόφινα, Γιώργος Κουμιανάκης, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ασημίου, Γιάννης Φουντουλάκης. Τέλος, στην Γέργερη, τον Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ρούβα, Στέλιος Σηφάκης.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ