Αιματοχυσία στους δρόμους της Κρήτης-"Χωρίς αλλαγή συνθηκών δεν θα σταματήσει"

Γ. Λιονάκης στο Livetalks: Δεν είναι μόνο οι θάνατοι, είναι και οι πολλοί περισσότεροι τραυματισμοί αλλά και το απίστευτα μεγάλο οικονομικό βάρος!

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για μια ακόμα φορά για την τραγωδία που συντελείται χρόνια τώρα στους δρόμους της Κρήτης ο Γιάννης Λιονάκης Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α). 

Μιλώντας στο Livetalks, με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο που στοίχισε την ζωή σε μητέρα και κόρη στα Χανιά (Δείτε ΕΔΩ), ο κ. Λιονάκης ήταν κατηγορηματικός: "Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Οι συνθήκες παραμένουν οι ίδιες και στην συμπεριφορά μας, και στους δρόμους μας, οπότε το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι νεκροί και τραυματίες" 

 Σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη, σε κάθε θάνατο σε τροχαίο αντιστοιχούν περίπου 2,6 σοβαροί τραυματισμοί και 8-9 ελαφρότεροι ενώ το "οικονομικό κόστος" για την Κρήτη, εκτιμήθηκε το 2018 στα 656 εκατομ. ευρώ και σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν πολύ μεγαλύτερο το 2019! 

Και μπορεί η καραντίνα να μείωσε δραματικά τα τροχαία το πρώτο πεντάμηνο του 2020, ωστόσο ο απολογισμός των δύο τελευταίων μηνών, με 11 νεκρούς σε όλο το νησί έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του κ. Λιονάκη ότι "δεν έχει αλλάξει τίποτε" 

Ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων αναφέρθηκε φυσικά και στις υποδομές, με αφορμή και το τελευταίο τροχαίο υπογραμμίζοντας: 
"Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι το στηθαίο σώζει ζωές, ότι ο δρόμος πρέπει να δίνει τη δυνατότητα το λάθος ενός οδηγού να μην έχει θανατηφόρες συνέπειες για έναν άλλο".


Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Λιονάκης στο Livetlaks:


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ