Αλέξης Καλοκαιρινός: Το ΙΤΕ μπορεί να συμβάλλει στην Ανάπτυξη του Δήμου σε τομείς αιχμής

Newsroom
Newsroom

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη

Η συνεργασία του ΙΤΕ με το Δήμο Ηρακλείου και οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη» Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ κ.Νεκτάριο Ταβερναράκη, έναν από τους πιο διακεκριμένους και αναγνωρισμένους διεθνώς Κρήτες επιστήμονες.

Με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) να αποτελεί την πιο δυναμική και πιο παραγωγική ερευνητική υποδομή της χώρας διαπιστώθηκε ότι πέρα από τις σημαντικές τρέχουσες συνεργασίες, το ΙΤΕ μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου Ηρακλείου και με την ερευνητική του δραστηριότητα σε τομείς, όπως:

 - Η ρομποτική,

-  Η νανοτεχνολογία, 

-  Η τεχνητή νοημοσύνη

-  Η εφαρμοσμένη έρευνα για την κλιματική αλλαγή.

Οι «έξυπνες» λύσεις μπορούν να προσδώσουν στη ζωή των δημοτών ποιότητα, να εξοικονομήσουν πόρους, να μειώσουν τη γραφειοκρατία. 

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι, το ΙΤΕ και τα Πανεπιστήμιά μας (Πανεπιστήμιο Κρήτης και ΕΛΜΕΠΑ) «συνιστούν ένα τεράστιο κεφάλαιο όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την πόλη. Και είναι ζητούμενη η πιο αποδοτική συνεργασία τους με το Δήμο και πιο ουσιαστική διασύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία στον τομέα των υπηρεσιών και της νεανικής επιχειρηματικότητας ». 

«Με τον Νεκτάριο Ταβερναράκη διαπιστώσαμε ότι αυτά μπορούν να γίνουν πράξη» κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ