Αναβαθμίζεται ο σταθμός περιβαλλοντικών μετρήσεων στον Φινοκαλιά

Τον σταθμό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου συνοδευόμενος από στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τον ερευνητικό σταθμό περιβαλλοντικών μετρήσεων στον Φοινοκαλιά Λασιθίου, που θεωρείται αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα σύστασης και ποιότητας της ατμόσφαιρας και μελέτης του κλίματος, επισκέφθηκαν την Τρίτη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,  στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και μέλη της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό ξενώνα για το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στον οικισμό, στην θέση όπου βρίσκεται το παλιό σχολείο του Φοινοκαλιά.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εκτός από τον χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας μικρών αυτόνομων κτιρίων, ώστε σε εύλογο χρόνο ν΄ αποκτηθεί σύγχρονη και μόνιμη υποδομή.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια του ΕΠΕΧΗΔΙ, καθηγήτρια κ. Μαρία Κανακίδου, ο ερευνητής Δρ. Νίκος Καλυβίτης, η προϊσταμένη του τμήματος περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κ. Βερβεράκη καθώς και τα μέλη της Μελετητικής Ομάδας κ. Οδυσσέας Σγουρός (Αρχιτέκτονας) και Λεωνίδας Ζερβός (Πολιτικός Μηχανικός).

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ