Αναβολή και ανακούφιση προσώρας για 335 συμβασιούχους εργαζόμενους

Newsroom
Newsroom

Δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν οι 335 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου την αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης παραμονής ή όχι στην εργασία τους. Όπως έγινε γνωστό αναβολή δόθηκε για ορισμένους τον Οκτώβριο και για άλλους τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. 

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Οργανισμών, βρέθηκε  ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και σε δήλωσή του τόνισε: «Σε μια ακόμη δικαστική μάχη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της Αυτοδιοίκησης, σημαντικών φορέων και οργανισμών, έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αγωνίζονται για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο μέσα από κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, παλεύουν για το αυτονόητο. Η παράταση των συμβάσεών τους είναι αναγκαία και ευελπιστούμε ότι θα δικαιωθούν.».

Σωκράτης Βαρδάκης: «Σημαντική ανάσα για όλους τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε φορείς του Δημοσίου τομέα»

Μια σημαντική δικαστική μάχη κέρδισαν σήμερα συμβασιούχοι εργαζόμενοι υπηρεσιών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμων του Νομού Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς θα παραμείνει στις θέσεις εργασίας του,  ένα μέρος των εργαζομένων έως τον Νοέμβριο και άλλοι εργαζόμενοι έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, που βρέθηκε και αυτή τη φορά στο πλευρό τους, δήλωσε:

«Σήμερα στον χώρο των δικαστηρίων, αλλά και έξω από αυτά, πάνω από 650 εργαζόμενοι διεκδίκησαν τη ζωή τους, την οικονομική τους επιβίωση και κέρδισαν τελικώς ακόμα μία μάχη.

Η παραμονή στις θέσεις εργασίας τους, μέχρι το τέλος του έτους,  είναι καίρια και σημαντική για εκατοντάδες δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.