"Άναψαν" τα αίματα μετά την αναβολή της δίκης για το φονικό στα Ανώγεια

"Άναψαν" τα αίματα μετά την αναβολή της δίκης για το φονικό στα Ανώγεια

Αιτία της αναβολής η απουσία ενός βασικού μάρτυρα

Aναβολή για τις 17 Δεκεμβρίου πήρε τελικά η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων για το αιματηρό επεισόδιο των Ανωγείων που είχε λάβει χώρα στις 9 Απριλίου του 2017, στη διάρκεια του οποίου νεκρός είχε πέσει ο 23χρονος Μανώλης Στρατάκης. 

Αιτία της αναβολής η απουσία ενός βασικού μάρτυρα που, όπως έκρινε το δικαστήριο έπρεπε να ήταν παρών για να εκδικαστεί η υπόθεση.

Το γεγονός αυτό της αναβολής πάντως δεν  πέρασε ...απαρατήρητο από τους συγγενείς του θύματος που ήταν έξω από τα δικαστήρια και οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτή την εξέλιξη.

Συγγενής του θανόντος κ. Μανώλης Στρατάκης τόνισε ότι, "η κατάσταση στα Ανώγεια είναι τραγική εδώ και 3,5 χρόνια. Ήταν προμελετημένο έγκλημα. Περιμένουμε να αποδοθεί η δικαιοσύνη και οι υπαίτιοι να δικαστούν παραδειγματικά".

Στο άκουσμα της αναβολής από την πλευρά της υπεράσπισης κατηγορίας, έγινε λόγος για μεθόδευση της αναβολής με έναν παράξενο και πρωτοφανή τρόπο ενώ η πολιτική αγωγή τόνισε, ότι η αναβολή ήταν καθαρά απόφαση του δικαστηρίου καθώς ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν πολύ σημαντικός. 

 

 

Τι λένε οι συνήγοροι 

Ο Διονύσης Βέρρας, συνήγορος υπεράσπισης τόνισε: "Μεθοδεύτηκε η αναβολή με έναν περίεργο και πρωτοφανή τρόπο. Οι κατηγορούμενοι ήθελαν να δικαστούν και έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να θέλουν η υπόθεση τους να εκδικαστεί, αλλά κάποοι δεν τους αφήνουν. Ξαφνικά βρέθηκε η υπεράσπιση κατηγορίας να προβάλει προ πάσης συζητήσεως, την τάχα απουσία, ενός μάρτυρος την οποία χαρακτήριζε αυτή βασικό. Ο μάρτυρας ήταν σχεδόν έξω από το εφετείο, ειπώθηκε αυτό και το δικαστήριο διέκοψε. Στη συνέχεια το δικαστήριο χωρις να εξετάσει καν το θέμα της διακοπής, μπήκε κατευθείαν στο θέμα της αναβολής". 

Ο Αντώνης Βουλγαράκης εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, ανέφερε "δεν υποβάλαμε αίτημα, νομιμοποιηθήκαμε ήμασταν όλοι παρόντες. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι ουσιοδέστατος για μας, καθώς δεν είναι ούτε συγγενής ούτε φίλος των δύο οικογενειών. Ήταν επεισοδιακή και δύσκολη η κατάθεση του και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Υποβάλαμε το αίτημα ότι τον θέλουμε και το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να είναι εδώ. Τα περί μεθοδεύσεων δεν έχουν καμία βάση και κανένα έρεισμα". 

Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία των συγγενών έξω από τα δικαστήρια

Πηγή: flashnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ