Ανάρπαστα τα αντιγριπικά εμβόλια (και) λόγω Covid!

“Σαφώς υπήρξε μεγάλη ανησυχία εφέτος, λόγω της πανδημίας”, λέει στο Llivetaks ο Αριστοτέλης Σκουντάκης

“Πρόσκαιρες ελλείψεις”, στα “ενδιάμεσα διαστήματα” των τμηματικών παραλαβών, δημιούργησε η μεγάλη ζήτηση για το αντιγριπικό εμβόλιο.

Η άφιξη της τελευταίας παρτίδας αναμένεται στις 15 Δεκέμβρη (η πιο πρόσφατη ήταν στα τέλη του Νοέμβρη). Μέχρι και σήμερα, όπως μετέδωσε το Livetalks, έχει καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος των ανεκτέλεστων συνταγών που εκκρεμούσαν στα φαρμακεία.

Αν παρ’ ελπίδα υπάρχουν συνταγές σε εκκρεμότητα και μέσα σ’ αυτόν τον μήνα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος Αριστοτέλης Σκουντάκης, “θα προσπαθήσει να δει εάν υπάρχει η πιθανότητα έκτακτης εισαγωγής επιπλέον ποσοτήτων”.

Ο φόβος και η ανησυχία για μία απευκταία αλλά διόλου απίθανη συνύπαρξη της γρίπης και του κορωνοϊού στην κοινότητα, έδωσε ισχυρό κίνητρο στον κόσμο.

“Σαφώς υπήρξε μεγάλη ανησυχία εφέτος, λόγω της πανδημίας υπογράμμισε ο κ. Σκουντάκης. “

“Υπήρξε βεβαίως και η οδηγία από τους αρμόδιους να εμβολιαστούν όλοι - τουλάχιστον οι ευπαθείς ομάδες κι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ακριβώς για να μην υπάρξει στην κοινότητα η επιδημία της γρίπης με την επιδημία του κορωνοϊού”.

Εξετάζοντας τη συμπεριφορά της κοινωνίας και συνολικά τα υγειονομικά δεδομένα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου θέλει να πιστεύει ότι “στο μέλλον, από του χρόνου κιόλας, θα αποκτήσουμε μία κουλτούρα που θα μας κάνει να αντιληφθούμε ότι τα εμβόλια είναι καλύτερος τρόπος για να διαχειριστούμε κάποιες ασθένειες. Με την μέθοδο της πρόληψης, εμβολιαζόμαστε κι έτσι δεν επιβαρύνουμε την υγεία μας, ούτε το σύστημα Υγείας”, που τόσο δοκιμάστηκε με τα περιστατικά του κορωνοϊού!

Ακούστε το ρεπορτάζ του Αντώνη Παντινάκη, που μεταδόθηκε στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ