Αναζητώντας τρόπους επανεκκίνησης της "νεκρής" οικονομίας

Με δεδομένη την ισχνή ρευστότητα που διαμόρφωσαν οι εποχές των μνημονίων, τα μαθηματικά δεν βγαίνουν, κυρίως για τις τοπικές επιχειρήσεις

Επανεκκίνηση της “νεκρής” οικονομίας, με “οριζόντιες πολιτικές” που θα τονώσουν την λαβωμένη – από την δεκαετή κρίση- αγορά, ζητά ο κ. Μανώλης Κουμαντάκης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και επικεφαλής της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων.

“Κλειδί” για την βιωσιμότητα του τόπου θεωρείται ο Τουρισμός, “ που αποτελεί το 50% του ΑΕΠ της Κρήτης”.

Εάν πάντως η ούτως ή άλλως “κουτσουρεμένη” σεζόν κινηθεί σε πολύ χαμηλά ή ακόμα και απειροελάχιστα επίπεδα, τότε ο επερχόμενος χειμώνας δεν θα είναι απλά “δραματικός” αλλά... “απελπιστικός”, σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη!

Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση χαρακτηρίζονται “ενέσεις” από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, με το φάσμα των μαζικών λουκέτων να υφέρπει και να ξυπνά εφιάλτες στους ντόπιους επιχειρηματίες.

Με δεδομένη την ισχνή ρευστότητα που διαμόρφωσαν οι εποχές των μνημονίων, τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Συνεπώς, η βοήθεια των τραπεζών για να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει να ... περπατά και πάλι η αγορά, είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον κ. Κουμαντάκη.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ