Ανήλικοι πίσω από τη φωτιά στις αποθήκες του συνεταιρισμού Αρχανών

Ανήλικοι πίσω από τη φωτιά στις αποθήκες του συνεταιρισμού Αρχανών

Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, τα παιδιά, είχαν βρει για καταφύγιο το συγκεκριμένο χώρο

Νεαρά ανήλικα παιδιά που φαίνεται πως μπαινόβγαιναν στις εγκαταλελειμμένες αποθήκες του συνεταιρισμού Αρχανών φέρεται να ευθύνονται για τη φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο πριν από μερικές μέρες.

Όπως έγραψε το cretalive, η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο νωρίς το βράδυ της 23ης Μαρτίου ενώ στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, τα παιδιά, 10 στον αριθμό ηλικίας περίπου 15-16 ετών, είχαν βρει για καταφύγιο το συγκεκριμένο χώρο και την περασμένη Τρίτη βρέθηκαν εκεί και κάποια στιγμή άναψαν μια φωτιά για να ζεσταθούν, ωστόσο όταν εκείνη πήρε διαστάσεις εγκατέλειψαν το χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παιδιά από την ευρύτερη περιοχή που στο συγκεκριμένο χαώδη χώρο των 22.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκουν τον τόπο, ειδικά σε αυτές τος δύσκολες εποχές λόγω πανδημίας να βρεθούν και να παίξουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υπόθεση χειρίστηκε με μεγάλη προσοχή και λεπτούς χειρισμούς το Ανακριτικό της Υπηρεσίας. Λόγω μάλιστα της ανηλικότητας των παιδιών δεν κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου αλλά ελήφθησαν καταθέσεις που στην συνέχεια κατατέθηκαν στον Εισαγγελέα.

Η έρευνα συνεχίζεται ωστόσο δεν καταλογίζεται δόλος στους ανήλικους που πάντως αρνούνται την κατηγορία.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία  δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα στην δικαιοσύνη.

 

Δείτε επίσης:

Πυρκαγιά στις αποθήκες του παλαιού Συνεταιρισμού Αρχανών

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 
 
 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ