Ανησυχία για τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές

Ανησυχία για τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές

Εξακολουθούν να μην υπάρχουν υποδομές υποδοχής μεταναστών - Ακόμη δυσκολότερη η κατάσταση εν μέσω πανδημίας

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζει την ανησυχία της για την συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις νότιες και ανατολικές ακτές της Κρήτης. 

Μια ανησυχία που μετατρέπεται σε προβληματισμό καθόσον εξακολουθούν να μην υπάρχουν υποδομές υποδοχής μεταναστών, πόσο μάλλον εν μέσω κορωνοϊού, που  πρέπει οι εισερχόμενοι μετανάστες να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών. 

Σε σχετική ανακοίνωση η Ε.Π.Λ.Σ.Α.Κ. αναφέρει τα εξής:

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των 17 μεταναστών που από τις 15/09 παραμένουν εντός περίφρακτου χώρου στο λιμάνι Σητείας και συγκεκριμένα στον χώρο αναμονής  του επιβατηγού λιμένα. Και μόνο από τη χρήση του χώρου όπως πιο πάνω αναφέρεται συνάγεται το ακατάλληλο του χώρου στον οποίο μάλιστα εδώ και μερικές μέρες φιλοξενεί και άτομα θετικά στον covid-19. 

Είναι αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να μην υπάρχουν σε όλη την Κρήτη χώροι υποδοχής μεταναστών οι οποίοι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαμονής για την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας και ακόμα χειρότερο να μην υπάρχουν φυλακές-κρατητήρια που να πληρούν προυποθέσεις εγκλησμού   κρατουμένων που πάσχουν από covid-19, την στιγμή μάλιστα που καλούμαστε να ερχόμαστε σε άμεση επαφή μαζί τους, δεδομένου και των ελλείψεων σε προσωπικό των Υπηρεσιών που εκπροσωπούμε.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την πάγια θέση της Ένωσης μας για αύξηση των οργανικών θέσεων των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα των Λιμενικών Αρχών Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας και την άμεση ενίσχυση αυτών με προσωπικό.

Ευελπιστούμε στην επανεξέταση των αιτημάτων για ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Κρήτης και όχι στην επιχειρούμενη αποδυνάμωση τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ