Ανησυχούν οι γονείς στη Χερσόνησο για το άνοιγμα των σχολείων

Ανησυχούν οι γονείς στη Χερσόνησο για το άνοιγμα των σχολείων

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Χερσονήσου

Τον προβληματισμό και την ανησυχία τους με αφορμή την αυριανή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εκφράζουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χερσονήσου.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση τους επισημαίνουν τα εξής:

"Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χερσονήσου εκφράζουμε την ανησυχία μας για  το άνοιγμα  των σχολείων στις  14 Σεπτέμβρη, το  οποίο τελικά  συνοδεύτηκε  από ένα και μοναδικό μέτρο προστασίας  για την υγεία των παιδιών μας,  την  υποχρεωτική  χρήση   μάσκας  σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 
Το γεγονός ότι δεν έγινε καμία αναφορά  σε τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών, σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να τα στελεχώσουν, σε εύρεση νέων χώρων κατάλληλων  για μάθημα, σε πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, σε δωρεάν παροχή υγειονομικού υλικού υπό την ευθύνη του Κράτους, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά προτάσσει την ατομική ευθύνη για να  κρύψει  τις  τεράστιες    κρατικές  ευθύνες  και  παλινωδίες στην προστασία  των μαθητών – εκπαιδευτικών  και  γονιών  από την πανδημία  του covid  19. 
Η ποιοτική και ασφαλής λειτουργία των Σχολείων μας εν μέσω υγειονομικής κρίσης είναι πολλά περισσότερα από τον «μέσο όρο» των 17 μαθητών στις τάξεις και το δωρεάν «παγουρίνο» στα παιδιά του δημοτικού.

Απαιτούμε περισσότερα και ουσιαστικότερα από την Πολιτεία για την Παιδεία:

Επισκευή σχολείων και εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. 
Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. 
Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
Εξασφάλιση κονδυλίων στις Σχολικές Επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).
Να γίνουν όλες οι απαραίτητες δράσεις/ενέργειες για το Ολοήμερο (σε πλήρη λειτουργία), τη Σίτιση, τα Κυλικεία, τον προαυλισμό-διαλείμματα, τα Εργαστήρια Υπολογιστών κ.λπ. πριν από την έναρξη των μαθημάτων.
Θεωρούμε αναγκαίο, άμεσα και πριν την έλευση των μαθητών στα σχολεία, να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που απασχολείται στις σχολικές μονάδες.  

Καλούμε όλους του Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των σχολείων. 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ