Ανώγεια: Έργα για την αστική αναζωογόνηση

Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Την ένταξη δύο έργων του Δήμου Ανωγείων ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, τα οποία αφορούν στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», συνολικού προϋπολογισμού 199.000 ευρώ.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ανωγείων», ύψους 127.000 ευρώ, καθώς και το έργο που αφορά σε «Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου κοινωνικών δομών», ύψους 72.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, οι χρηματοδοτήσεις του Πράσινου Ταμείου φθάνουν πραγματικά στον πολίτη. «Σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, συζητήσαμε, επίσης, ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν τα σχέδια για τους Σταθμούς Ηλεκτρικής Φόρτισης Οχημάτων (ΣΦΗΟ) για τους μικρούς και ορεινούς δήμους της χώρας, που δεν ήταν στην αρχική πρόσκληση, αλλά και για νέα πρόσκληση για την σύνταξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και μικρών άλλων δράσεων. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την αναβάθμιση της λειτουργίας των δράσεων του Πράσινου Ταμείου, και στο πρόσωπό του όλα τα άξια στελέχη του Ταμείου για την αποτελεσματικότητα και ταχύτητα που επιδεικνύουν», πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης αφορά το κτίριο του ΚΑΠΗ, όπου στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανωγείων, το οποίο είναι το πιο ενεργοβόρο κτίριο, σύμφωνα με σχετική μελέτη που είχε εκπονήσει το ΕΛΜΕΠΑ Κρήτης. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά, τη θερμομόνωση του κτιρίου και την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας.

Το άλλο έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού με παγκάκια, φωτιστικά οδών, ζαρντινιέρες με πράσινο σε πολλά σημεία του οικισμού, καλύμματα κάδων απορριμμάτων, περιφράξεις χώρων κάδων απορριμμάτων και σέτ οργάνων υπαίθριας γυμναστικής, με σκοπό την ανακαίνιση του εξοπλισμού και καλλωπισμό των σημείων συλλογής των απορριμμάτων, ώστε αυτός να καταστεί πιο φιλικός προς τους κατοίκους αλλά και πιο πράσινος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ