Το άνοιγμα των σχολείων θέτει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές

Το άνοιγμα των σχολείων θέτει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές

Έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο για επιπλέον κλίνες σε παιδιατρικές κλινικές

Το άνοιγμα των σχολείων, η επικράτηση και η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα μεταξύ των παιδιών έχουν θέσει σε νέο συναγερμό τις υγειονομικές αρχές της Κρήτης. 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ήδη το επιχειρησιακό σχέδιο για επιπλέον κλίνες σε παιδιατρικές κλινικές, τόσο απλές όσο και στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με την διοικήτρια τς 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα. Λένα Μπορμπουδάκη να τονίζει: "Όπως αντιμετωπίσαμε τις νοσηλείες ενηλίκων, αν χρειαστεί και έχουμε μια πίεση όσον αφορά τα παιδιατρικά περιστατικά, είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε". 

Μέχρι τώρα πάντως, ενώ εντοπίζονται - μέσω και της ιχνηλάτησης - κρούσματα σε παιδιά, δεν έχει χρειαστεί να γίνει νοσηλεία. 

 

Η κα. Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε επίσης στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Κρήτη, λέγοντας ότι  σε λίγες ημέρες η εμβολιαστική κάλυψη θα φτάσει στο 60% του γενικού πληθυσμού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τόνισε ότι "το τέταρτο κύμα είναι εδώ και πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας". 

 

 

 

Δείτε επίσης:

"Παρά τρίχα" 100 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Μακριά από τους μαθητές της Κρήτης παραμένει ο κορωνοϊός

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Κεντρική φωτογραφία αρχείου unsplash.com 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ