Ανοίγουν τα σχολεία – Τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Στο Λασίθι, θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια

Μετά από μία διακοπή δυόμιση μηνών, ανοίγουν τη Δευτέρα 1 γυμνάσια και λύκεια. Εξαίρεση αποτελούν τα λύκεια στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές, όπου τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση. Μεταξύ αυτών είναι, πλέον, και η περιφερειακή ενότητα Λασιθίου.
 Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών.

Σε λειτουργία συνεχίζει να είναι η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr για το κλείσιμο ραντεβού δωρεάν rapid test, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών, ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη της ύλης, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή είπε ότι το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί το θέμα, ειδικά στην Γ΄Λυκείου, που οι μαθητές καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και ανέφερε ότι έχει ήδη αποφασιστεί μείωσης της ύλης κατά 30%. Για τα διαγωνίσματα που δεν έγιναν γραπτώς στο Α΄ τετράμηνο, έχει προβλεφθεί να μεταφερθούν στο δεύτερο. Τέλος, δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθένειας.

 

Πηγή: ert.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ