Ανοιχτές για τον κόσμο οι παραλίες στον Άγιο Νικόλαο αλλά όχι οργανωμένα

Ανοιχτές για τον κόσμο οι παραλίες στον Άγιο Νικόλαο αλλά όχι οργανωμένα

“Δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κ.Υ.Α., δεν έχει εγκριθεί το προσωπικό” λέει ο Μ. Φαρσάρης

Ανοιχτές ήταν και θα είναι και το Σαββατοκύριακο για τον κόσμο οι παραλίες στον Άγιο Νικόλαο αλλά όχι οργανωμένα και χωρίς τις υπηρεσίες της ΔΑΕΑΝ, όπως είπε πριν από λίγο στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στη δημοσιότητα δόθηκε μία λίστα με 515 οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν αύριο, Σάββατο, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται για το Δήμο Αγίου Νικολάου οι 25 που έχουν γαλάζια σημαία.

Όπως επανέλαβε ο κ. Φαρσάρης (που είχε ήδη κάνει αντίστοιχη δήλωση προ δύο ημερών) μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση στην οποία θα προβλέπονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το 2020.

Κατά συνέπεια, οι παραλίες που υπάρχουν σε όλη την έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου, δεν έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο και στην ΔΑΕΑΝ και άρα δεν θα ανοίξουν οργανωμένα και με υπηρεσίες από τη ΔΑΕΑΝ.

Αναφορικά με τις παραλίες που έχουν ενοικιαστεί σε ιδιώτες (Άμμος, Κιτροπλατεία, πλαζ ΕΟΤ) και ανήκουν στην Λιμενική ζώνη ή αποτελούν δημοτική ακίνητο οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα γίνουν με δική τους ευθύνη, από τη στιγμή που δεν έχει γίνει γνωστό το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Πρόβλημα και με το προσωπικό 

Επιπλέον, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ, πρόβλημα υπάρχει και με το προσωπικό στις παραλίες, αφού δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή οτιδήποτε νεότερο, ούτε έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά τις σχετικές εγκρίσεις. “Ακόμη και η ΚΥΑ να έλθει, θα πρέπει μέσω δημοτικού συμβουλίου να παραχωρηθούν οι παραλίες στη ΔΑΕΑΝ και αφού γίνει αυτό, να έχουν έλθει οι εγκρίσεις προσωπικού και τότε να κάνουμε εμείς αναγγελίες πρόσληψης” τονίζει ο κ. Φαρσάρης. “Ούτε ΚΥΑ υπάρχει, ούτε έγκριση προσωπικού”. Όλες οι σχετικές διαδικασίες (αναγγελίες, αναρτήσεις, ΑΣΕΠ κλπ), συμπληρώνει, “θα απαιτήσουν χρονικό διάστημα περισσότερο του ενός μήνα”.

“οι παραλίες είναι ανοικτές για το κοινό χωρίς υπηρεσίες, ο κόσμος μπορεί να πάει με ατομική ευθύνη για να έχουμε και καθαρές παραλίες” σημειώνει.

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ