Άνοιξαν παράνομα το καφενείο και έπαιζαν χαρτιά

Άνοιξαν παράνομα το καφενείο και έπαιζαν χαρτιά

Πρόστιμο στην επιχείρηση, πρόστιμο και στους "πελάτες"

Για μία ακόμη μέρα αρκετά ήταν τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε επίπεδο Κρήτης για παραβάσεις που αφορούσαν στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Καφενείο στην περιοχή του Ρεθύμνου βρέθηκε ανοικτό με πελάτες που είχαν στήσει και χαρτάκι ενώ το lockdown καλά κρατεί. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ ενώ πρόστιμο επιβλήθηκε και στα οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν μέσα...

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες (17.12.2020) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, τέσσερις ημεδαποί για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις ημεδαποί για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, χθες (17.12.2020) το βράδυ, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση ιδιοκτησίας  ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε τρείς (3) ημεδαπούς την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ημεδαπούς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των  255 ευρώ, 13 πλήρεις τράπουλες και 294 μάρκες πονταρίσματος διαφόρων χρωμάτων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις ημεδαποί ως θαμώνες του καταστήματος για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

 

Πρόστιμα για μάσκα και περιορισμό μετακίνησης

 

Επιπλέον για τη μη χρήση μάσκας χθες είχαμε συνολικά 48 πρόστιμα:

  • 12 στα Χανιά
  • 11 στο Ρέθυμνο
  • 13 στο Ηράκλειο
  • 9 στο Λασίθι
  • 3

Για μη αποστολή SMS και εν γένει παραβάσεις που σχετίζονται με τις μετακινήσεις των πολιτών είχαμε 82 πρόστιμα:

  • 10 στα Χανιά
  • 19 στο Ρέθυμνο
  • 43 στο Ηράκλειο
  • 7 στο Λασίθι, και
  • 5 επί του ΒΟΑΚ 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ