Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Η Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 17.00 στα Λιοντάρια.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει, μεταξύ άλλων

"Nα τσακίσουμε φασισμό, εθνικισμό και ρατσισμό

Οχτώ χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή και ένα χρόνο από την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης, το αντιφασιστικό κίνημα είναι σε επαγρύπνηση.

Παρ’ όλη τη καταδίκη τους, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη αρχίσει να αποφυλακίζονται και εντωμεταξύ καινούρια και παλιά παρακλάδια των φασιστών, έχουν βγει στην επιφάνεια. (...)

Δεν ξεχνάμε! Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος, αντιμετωπίζοντας το θάνατο στο πρόσωπο του φασίστα δολοφόνου Ρουπακιά, λειτούργησε ως οδόφραγμα απέναντι στον ανερχόμενο τότε φασισμό. Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση και τελικά πέτυχε την καταδίκη της.

Ξέρουμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει χρέος τη διαρκή πάλη ενάντια τόσο στους φασίστες της ΧΑ και άλλων οργανώσεων όσο και ενάντια σε κάθε πολιτική που τους θρέφει. Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι πολυεπίπεδος. Από την πάλη για την καταδίκη της ΧΑ και την οργάνωση αντιφασιστικών εκδηλώσεων μέχρι την αντιφασιστική δράση των εργατικών σωματείων και τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Ο Παύλος, ο Σαχζάτ και όλα τα θύματα του φασισμού και του ρατσισμού θα ζουν πάντα μέσα στους αγώνες μας για να ξεριζώσουμε το ρατσισμό και τον εθνικισμό και να ανοίξουμε το δρόμο για τη φιλία των λαών, την αλληλεγγύη των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, θρησκεία και εθνικότητα."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ