Αντιμέτωπος με την φυλακή πασίγνωστος Κρητικός καλλιτέχνης!

Newsroom
Newsroom

Το Εφετείο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση

Σε 8 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, πασίγνωστος Κρητικός καλλιτέχνης, στον οποίο αποδίδεται ότι υπεξαίρεσε ποσό της τάξεως του 1 εκατομ. 600 χιλιάδων ευρώ, από Τράπεζα, το οποίο ποσό αμφισβητεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα, με την Τράπεζα να εκπροσωπείται από ομάδα νομικών από Κρήτη και Αθήνα, ενώ ο κατηγορούμενος δεν ήταν στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. 

Ο καλλιτέχνης κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό, του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και εκτελεστή, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.  

Στο πρωτόδικο δικαστήριο του είχαν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικά, αυτά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας. 

Να σημειωθεί ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης έχει δικαίωμα να κάνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο αφ’ ότου καθαρογραφεί η απόφαση και αμέσως μετά να κάνει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η απόφαση, λόγω και του πρωταγωνιστή της υπόθεσης, έχει προκαλέσει ήδη "κύμα" συζητήσεων στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ