Αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου στον Δήμο Αγίου Δομετίου της Κύπρου

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου στον Δήμο Αγίου Δομετίου της Κύπρου

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Στην Κύπρο μετάβηκε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες από τον αδελφό Δήμο Αγίου Δομετίου εκδηλώσεις, που έγιναν με αφορμή τα εγκαίνια του Εκθεσιακού χώρου “Κατοικίες Δημάδη”, δομής που θα στεγάσει στο εξής την πολιτιστική και κοινωνική υπηρεσία του δήμου, αλλά και στην τελετή μετονομασίας της οδού Κρήτης σε οδό “Κρητών Αγωνιστών”.

δήμος Αγίου Νικολάου
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, ενώ στην αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι κ. Ευαγγελία Φανουράκη, κ. Γιώργος Βάρδας, κ. Κώστας Καστελλιανάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αντωνία Οικονομάκη, κ. Μαρία – Ναυσικά Γάλλου και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ. Μαρία Σταματάκη, κ. Μαρία Ταβλά.
Παράλληλα με την αποστολή του Δήμου Αγίου Νικολάου, στις εκδηλώσεις παρευρίσκεται αποστολή από τον Δήμο Κορυδαλού, δήμο επίσης αδελφοποιημένο με τον Δήμο Αγίου Δομετίου.
Τόσο κατά την διάρκεια του εθιμοτυπικού Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχαν και οι δυο αποστολές, όσο στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου αλλά και στην τελετή μετονομασίας που συμπίπτει με την Εθνική Επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες, ο Δήμαρχος του Αγίου Δομετίου Δρ. Κώστας Πέτρου, εξήρε την αυτοθυσία των εθελοντών αγωνιστών, από την Κρήτη που βρέθηκαν το 1974 στην Κύπρο και βοήθησαν δίνοντας την ζωή τους για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας. Χαιρέτησε την διαχρονική σχέση μεταξύ των Κρητών και των Κύπριων και ιδιαίτερα των δυο αδελφοποιημένων δήμων που εδώ και 28 χρόνια έχουν μετουσιώσει το πρωτόκολλο συνεργασίας σε ουσιαστικές εθνικές, ανθρώπινες και αδελφικές σχέσεις.

δημος αγιου νικολάου
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, πρόσφερε ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι εκ μέρους της αποστολής στον Δήμο Αγίου Δομετίου , με μια μαντινάδα που περικλείει τη συναισθηματική φόρτιση αυτής της τόσο σημαντικής σχέσης μεταξύ των δυο αδελφοποιημένων δήμων : «Νιώθω ωσάν το σπίτι μου, σαν βρίσκομαι μαζί σας, γιατί πάντα απλόχερα δίνετε την ψυχή σας», τονίζοντας επίσης τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τους δυο Δήμους από το 1993 της αρχής της αδελφοποίησης αλλά και ακόμα πρωτύτερα από το 1974 όταν δυο Αγιονικολιώτες εθελοντές κομάντος πρόστρεξαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για να συμπράξουν στον αγώνα των Κύπριων αδελφών μας, με τον έναν εναπομείναντα κ. Σπύρο Χανιωτάκη να μας θυμίζει με την παρουσία του ,σε κάθε εθνική επέτειο την ισχυρή αυτή, σφυρηλατημένη μέσα στην φωτιά του πολέμου, σχέση, ώστε να μην ξεχνούμε και αυτή τη διάσταση του ενωμένου ελληνικού έθνους. 
Επισήμανε δε ότι η μετονομασία της οδού Κρήτης σε οδό Κρητών Αγωνιστών, έρχεται σε συνέχεια της συνεννόησης των δυο δήμων να τιμήσουν τους κοινούς τους ήρωες που ξεκίνησε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου το 2018 όταν μετονομάστηκε η οδός Κύπρου στον Άγιο Νικόλαο σε οδό “Κρητών Αγωνιστών”. Ευχαρίστησε, κλείνοντας, τον ομόλογο του Δήμαρχο Αγίου Δομετίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την θερμή φιλοξενία κι ευχήθηκε αυτή η σχέση μεταξύ των δυο δήμων να συνεχίσει να ανθίζει και να ενώνει και τις επόμενες γενιές με δράσεις και συνεργασίες. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ